Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Spam blokkeren

Anoniem
Bleulabel
12 antwoorden
 • Ik weet dat er al de nodige topics over bestaan maar kom daar toch niet geheel tot een oplossing wie kan mij helpen anonieme SPAM mails te blokkeren met bv. outlook etc of zodanig in te stellen dat ik wel normale mails kan ontvangen maar van SPAM gespaard blijf.
  Bij voorbaat zeer veel dank.!
 • Ten eerste het is soms handig als je op het internet je e-mail adres niet te veel achterlaat. Dit gebeurt soms ook onbewust als je bijv. online een E-card stuurt. Daar staat vrij veel aangevinkt (reclame dus) en als je dat niet wegvinkt dan krijg je dus: rommel.
  Zoek maar een uit hier =
  http://www.snapfiles.com/freeware/comm/fwspam.html

  grtz
  Falco
 • Een simpele regel die heel veel spam afvangt, is het alleen toelaten van mails die specifiek aan jou geadresseerd zijn. Meestal is dat namelijk niet het geval.
 • [quote:9d4485f033="gerben"]Een simpele regel die heel veel spam afvangt, is het alleen toelaten van mails die specifiek aan jou geadresseerd zijn. Meestal is dat namelijk niet het geval.[/quote:9d4485f033]helaas werkt dit niet bij mij
  enkele goede berichten wordt verstuurt naar een ander en een bcc naar mij en zou dus geblokkkeerd worden
 • Spam in je e-mail krijg je als spam-bedrijven weten dat je e-mail adres bestaat (bijvoorbeeld omdat van die oetlullen die mailtjes forwarden, alle historie inclusief jouw mailadres meesturen of omdat je op internet ergens een e-mailadres achterlaat, waarbij deze weer doorverkocht worden aan een spambedrijf).


  Simpele oplossing:

  Spamfiltertje van je internet provider activeren, je betaalt er immers voor. Ondervangt niet alles, maar toch heel wat (XS4ALL heeft in ieder geval een uitstekend spamfilter, bij mij glipt er slechts 1% door).
 • Planet geeft bestaande abonnees een uitstekend werkend spamfilter gratis. Glipt bijna niets door :D
 • In feite is het vechten tegen de bierkaai, maar je kunt er wel iets aan doen. Scheelt in onze beleving al een heleboel. Laat eens een aantal dagen die troep staan in de map verwijderde items, en kijk naar herhalingspatronen. Blokkeer de woorden in de onderwerptekst die bekenden nooit zullen sturen zoals viagra in al z'n spellingsvarianten enz., alsmede zich herhalende afzenders en herhalende geadresseerden.

  Andere optie: Een van de vele antispamprogramma's. Maar hoe slim deze ook zijn, ook daar zul je altijd een lijst van gesepareerde berichten houden, waarvan je zelf nog moet beoordelen of ze verwijderd kunnen worden of niet. Heeft er bij mij toe geleid dat ik het net zo goed zelf kan doen met berichtregels.

  Een heel belangrijke tip, die al heel vaak door meerdere leden van dit forum is benadrukt is: Schakel weergave in het voorbeeldvenster uit! Scheelt je in de eerste plaats een boel ergernis, verder hou je in geval van html-opmaak van die berichten het binnenhalen van nog meer rommel tegen, inclusief virussen die in zeker de helft ervan zitten.

  Jan de Boer
 • [quote:0964c0665b="daf_driver"]Planet geeft bestaande abonnees een uitstekend werkend spamfilter gratis. Glipt bijna niets door :D[/quote:0964c0665b]

  Helaas werkt dat bij mij niet… Kreeg laatst 80 troepmails, waarvan er welgeteld ÉÉN werd tegengehouden door de spamfilter van Planet. Ik had namelijk last van:

  [quote:0964c0665b="Obi-wan-kenobi"]die oetlullen die mailtjes forwarden, alle historie inclusief jouw mailadres meesturen…[/quote:0964c0665b]

  En ik had nog zo gezegd: ALS je dan per sé die forwardtroep moet sturen, doe het dan naar mn hotmail… en nu zit ik met de gebakken peren. :(
 • [quote:76ff6cac8b="Capone"]
  Helaas werkt dat bij mij niet… Kreeg laatst 80 troepmails, waarvan er welgeteld ÉÉN werd tegengehouden door de spamfilter van Planet.
  [/quote:76ff6cac8b]

  Tsja, Planet … overstappen naar XS4ALL zou ik zeggen, toch allebei KPN-netwerk :P
 • [quote:828d68c5dd="sjouwer"]enkele goede berichten wordt verstuurt naar een ander en een bcc naar mij en zou dus geblokkkeerd worden[/quote:828d68c5dd]

  Dan kun je dat adres toch ook gewoon mee opnemen in de regel? Of denk ik nou weer te simpel.
 • Wat je tevens niet moet doen is naar de site toe gaan waar je ja kunt afmelden voor de "nieuwsbrief" als je dit doet weten ze namelijk dat het e-mail adres gebruikt word en krijg je meer "troep" :evil: binnen.
  Voorbeeld venster uitzetten zoals eerder is getypt en gewoon verwijderen.
  Je lan eventueel een berichtregel aanmaken dat ze als ze binnen komen gelijk in de map verwijderde items terecht komen.
 • [quote:9cde132a24="Bleulabel"]Wat je tevens niet moet doen is naar de site toe gaan waar je ja kunt afmelden voor de "nieuwsbrief" als je dit doet weten ze namelijk dat het e-mail adres gebruikt word en krijg je meer "troep" :evil: binnen.[/quote:9cde132a24]
  Ze weten toch wel dat je adres bestaat - er komt immers geen error terug? ;)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.