Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

NIS 2002 probleem

Anoniem
Falconetti
6 antwoorden
 • Na de update van 12-05-04 van Symantec zit ik zelf met een probleem.
  Ik gebruik op 1 PC (WinME) en op 1 laptop (XP) NIS 2002.
  Na de update alles is SUPER traag en je kan niet meer op internet (kan pagina/server niet vinden) als de firewall aan staat.
  Bij Symantec kan ik niets vinden. Ik heb geprobeerd hun 'inteligent updater' = werkt niet. Ik heb alles verwijderd en opnieuw erop gezet = werkt ook niet.
  Het is dus lastig zonder firewall :(

  In het logfile van NIS vond ik het volgende:
  - Unable to allocate memory
  - Unable to build IP filter rule base
  - SymlConv.DLL does not contain a valid Symantec signature

  SymlConv kan ik niet vinden dus zit niet op de PC of laptop.
  Wie weet wat er aan de hand is?
  PC is 100% virus en spyware vrij.
 • Ik heb exact hetzelfde probleem met Norton Personal Firewall 2002. Hij gaf bij mij eerst een melding dat iets van 'javaw.exe' het internet op wilde: volgens mij had dit met de Javaconsole te maken en vervolgens bleef hij de melding geven en kon ik het internet niet meer op. Ik heb dit overigens op twee computers gehad en heb de firewall bij beide eraf gegooid. Een andere oplossing zou ik in ieder geval niet weten. Misschien dat Symantec nog met een oplossing komt….. -> of het is een truc om je over te laten gaan op NIS 2004 :wink:
 • Ik heb het ‘opgelost’. Na 2 dagen ‘klooien’ heb ik nu NIS 2003 erop.
  2003 werkt goed en is lang niet zo ‘zwaar’ als 2004. Met 2004 wordt de PC erg traag dus daarom de 2003.
  Ik had contact ook met een Symantec specialist. Hij adviseerde om NIS 2002 eraf te gooien + dat verwijder tool van Symantec te gebruiken. Vervolgens zou ik moeten instaleren maar dan nu met volledige installatie, dus ook Parental Control.
  Ik heb dat gedaan maar werkte nog niet.
  Ik heb in 2 dagen NIS 2002 6x keer eraf en erop gezet maar…
  Tijdens instalatie van 2003 kreeg ik wat berichten over MSN en mogelijke conflicten.
  Ik heb het vermoeden dat mijn jongste dochter de boel heeft ‘verziekt’. Ze gebruikt, van internet, sommige extra ‘patches’. Ik denk dat dit de oorzaak was.
  Ik weet niet als zoiets bestaat maar ik moet iets zoeken zodat men niet iets kan instaleren zonder toestemming. Dus 1 of andere programma dat installatie van patches of andere programma’s blokkeert als men geen beveiligde toestemming geeft.
  Maar goed, alles werkt nu met NIS 2003. Het is weekend dus = just relax!

  grtz :D
  Falco
 • Ook ik ben inmiddels over op NIS 2003 die wel naar behoren werkt!

  [quote:4c13dad00e="Falconetti"]Ik weet niet als zoiets bestaat maar ik moet iets zoeken zodat men niet iets kan instaleren zonder toestemming. Dus 1 of andere programma dat installatie van patches of andere programma’s blokkeert als men geen beveiligde toestemming geeft.[/quote:4c13dad00e]

  Met Windows XP is dit gemakkelijk te realiseren door je dochter een account te geven met beperkte rechten. Verder schijnt het programma Netnanny voor dit soort zaken wel goed te zijn.

  EDIT: Bij nader inzien is dit alleen voor internetfilters en dergelijke… :oops:
 • Ik gebruik op deze PC ME dus dat gaat niet. Overgaan op XP is niet mijn optie, dan maar Windows 2000.
  Heb nog geen tijd gehad om iets te zoeken. Mogelijk kan ik met NIS 2003 een en ander wat “strakker” afstellen. Mocht ik iets vinden dat echt goed werkt dan laat ik het weten.
  Ik ben al blij dat alles goed draait. Ik heb al genoeg werk hier in de buurt met andere Pc’s dat nokje vol zitten van virussen.

  grtz
  Falco
 • Hier exact hetzelfde probleem met NIS 2002 na de update van een paar dagen geleden. Het is natuurlijk onzin om dit probleem op te lossen met de installatie van een andere versie. Voorlopig heb ik NIS uitgeschakeld; ik vertrouw nu maar op de firewall van de router, is misschien nog wel beter.
  Ik ga verder zoeken, en weiger te accepteren dat alleen een andere versie de oplossing is. Het probleem wordt duidelijk veroorzaakt door Symantec zelf.
  Eventuele oplossingen zal ik hier posten.

  Groeten,
  Martin

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.