Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

ongewenste e-mail 2

Anoniem
trojan222
3 antwoorden
 • Hoi allen,

  Ik gebruik dsl express van demon. In combinaie met een netwerk met enkele buren delen we ook de mail. Via de systeem naam kunnen we oneindig veel e-mail aliassen aanmaken. ALs oplossing hiervoor gebruik ik een aparte computer waarop lansuit pro 2003 draait. Nu het volgende ik krijg sinds enkele dagen ontzetten veel ongewenste mailtjes tot wel 1000 op een dag van verschillende afzenders binnen. Ook worden wel afzenders van legitieme adressen vanuit het eigen netwerk gebruikt. Sommige berichten bevatten virussen en sommige niet.

  Ik zoek hiervoor natuurlijk een oplossing.

  heeft iemand enig idee waar ik mee moet beginnen? Het blokkeren van een e-mail adres met het generen van regels in outlook hielp alleen tijdelijk. Zodra er een veranderd e-mail adres is dan kan ik weer een regel aanmaken en zo kan ik dus wel oneindig veel regels aanmaken.

  Eigelijk zoek ik dus een oplossing die alle aliassen die niet gebruikt worden binnen het netwerk te blokkeren en alleen diegene toe te staan die wel gebruikt worden. Outlook kan dit wel maar dat is niet handig want ik wil eigelijk vanuit de server (lansuite) alleen de gebruikte aliassen toestaan. En dan heb ik het natuurlijk nog niet eens over de e-mail adressen die buiten mijn systeem naam van demon vallen.

  Mochtewn jullie aanvullende informatie nodig hebbendan geef ik deze graag. Wellicht komenwe met zijn allen tot een oplossing

  groet Trojan

  mijn configuratie hard en software

  pentium 233
  64 mb
  10 gb hd
  win98
  lansuite 2003 pro
  zonealarm
  norton antivirus 2004
 • Als je deze lansuite ( http://www.mynet.com.sg/602pro/htm/602pro-ls-antispam.htm ) gebruikt, dan zou je onder de optie junk mail control moeten zoeken. Als ik zo de opties lees dan zou je een filter moeten kunnen maken welke adressen er binnen mogen komen en wat niet. Ik ken het pakket verder niet maar met wat zoek werk zou je er uit moeten komen.

  kijk ook eens op:
  http://support.software602.com/kb/search.aspx?categoryID=66
 • Bedankt voor deze tip, ik ga hem nu even uitproberen. Ik laat het weten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.