Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Ongewenste mail van mezelf

Anoniem
gerardb
8 antwoorden
 • Sinds ik een mail-adres op een site van mij heb staan krijg ik daar op ongewenste email, met als onderwerp [i:1f8b18f0c6]Hi[/i:1f8b18f0c6], [i:1f8b18f0c6]Hello[/i:1f8b18f0c6], of [i:1f8b18f0c6]Important [/i:1f8b18f0c6]en soms met een bijlage. Uiteraard verwijder ik ze direct.

  Vandaag kreeg ik een mailtje van mezelf (dus van mijn emailadres naar mijn emailadres), met als onderwerp, jawel: [i:1f8b18f0c6]Important[/i:1f8b18f0c6]. Uiteraard heb ik die niet naar mezelf gestuurd. Ook heb ik geen virussen. Wel ontdekte Ad-aware een regkey: VX2.BetterInternet. Kan dit de oorzaak zijn? Want als ik dat mailtje 'van mezelf' krijg, misschien krijgen anderen dat ook…? Ik gebruik Outlook.
 • Neuh. Check je mail :) (kunnen wat typo's inzitten, moest ff blind typen :+)

  kan heel simpel, je kunt ofwel de mailserver van je provider gebruiken ofwel zelf eentje opzetten, werkt beide.. :)
 • Gebeurt wel veel meer. Die "Important" mailtjes bevatten bijna allemaal een virus, dus open ze nooit! Gewoon een pestkop die mailadressen verzamelt en deze vervolgens bestookt. Ik had onlangs tien op één dag. Ik filter hem inmiddels gewoon weg.

  Jan de Boer
 • Ok, bedankt, maar hoe kan iemand nou een mail versturen met als afzender mijn adres?
 • Het smtp protocol laat willekeurige e-mail adressen toe, er wordt niet gecheckt op juistheid. Je hebt dus bezoek gehad van een spambot. Deze heeft je adres geoogst, en je zit nu dus in een database van een of meer spammers. Deze heeft blijkbaar de gewoonte het eigen adres van de ontvanger te gebruiken. Een goede afleer: zet nooit een leesbaar e-mail adres op het internet, waar dan ook.
 • Ok, dan weet ik dat.
  [quote:c8f8b88d55="gerben"]Een goede afleer: zet nooit een leesbaar e-mail adres op het internet, waar dan ook.[/quote:c8f8b88d55]
  Ook dat weet ik, toch maar gedaan omdat spam etc op dit adres niet al te erg is (klinkt raar, maar ja).
  Bedankt!
 • [quote:32bcbd4651="stefanpack"]Ok, bedankt, maar hoe kan iemand nou een mail versturen met als afzender mijn adres?[/quote:32bcbd4651]
  Ik heb exact het zelfde probleem als stefanpack. Ik had trouwens de link nog nie gelegd naar mijn mail adres op mijn site. Kan Jan de Boer mij misschien uitleggen hoe hij die rotzooi 'wegfilterd'? Tien op een dag is ook voor mij heel gewoon, ik zou hier graag vanaf willen.
  bvd. Gerard
 • [quote:66de4ec444="gerardb"]Ik heb exact het zelfde probleem als stefanpack. Ik had trouwens de link nog nie gelegd naar mijn mail adres op mijn site. Kan Jan de Boer mij misschien uitleggen hoe hij die rotzooi 'wegfilterd'? Tien op een dag is ook voor mij heel gewoon, ik zou hier graag vanaf willen.
  bvd. Gerard[/quote:66de4ec444]Met berichtregels. Je hebt een scala aan mogelijkheden. Allereerst b.v. de afzender "Als de regel Van een bepaalde persoon bevat". Of "Als de onderwerpregel een bepaald woord bevat". Ik hoef ze niet allemaal op te noemen, ze spreken voor zich zelf.

  Middelste box: Wat te doen. B.v. "Verwijderen" of "Van de server verwijderen". Deze laatste methode is heel rigoreus, want hierbij zie je de mailtjes helemaal niet meer, dus alleen geschikt voor die namen of woorden die nooit van bekenden kunnen zijn.

  Onderste box de te filteren namen of trefwoorden.

  Bekijk het op je gemak, en kom tot de conclusie dat het eigenlijk heel simpel is. Zelfs zonder extra antispam-software.

  Jan de Boer

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.