Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Internet Explorer plugin "SpotOn"

Anoniem
De huismeester
3 antwoorden
 • Hallo,

  Wie kan mij helpen met het volgende probleem.
  Sinds kort (plus/minus een maand) verschijnt er elke keer na het surfen met Internet Explorer een site genaamd "SpotOn".
  Van alles gedaan om deze site te verwijderen.
  O.a. gescand met Adaware, Spyhunter en Pestcontrol. Deze beweerden
  deze plugin te verwijderen. Echter geen resultaat. Ook via Google geprobeerd oplossingen te vinden en een site gevonden met een oplossing om dit handmatig te verwijderen.
  http://www.spyany.com/program/article_spw_rm_SpotOn.html
  Men verteld hier te zoeken naar een bestand"spotonbh.dll" in windows verkenner. Daarna zou je dit met een opdracht in "uitvoeren" kunnen verwijderen.Ik heb op allerlei manieren gezocht, echter dit bestand niet gevonden, dus ook niet de mogelijkheid dit te verwijderen.

  Op zich is het niet zo erg deze site elke keer weg te klikken na een internet bezoek, maar het feit dat dit zo geraffineerd is geplaatst dat het niet te verwijderen is kan ik niet hebben.

  Wie heeft nog ook dit zelfde probleem en wie wil me helpen het op te lossen.
  Graag jullie reakties.

  mvg Fred Veen
 • Download HijackThis.
  Sla het bestand op in een eigen map. Niet op je bureaublad of in je Temp-files. HijackThis maakt namelijk backups in de map waar het opgestart wordt.
  Run het programma. Klik op scan, save log en sla het log op als een .txt bestand.
  Kopieer en plak de volledige inhoud van dit logbestand in je volgende bericht.
 • heb je al geprobeerd om dat bestand te zoeken via startmenu en dan zoeken. Kiezen voor alle bestanden en mappen. Vergeet dan niet om linksonder bij geavanceerde opties om ook het vinkje aan te zetten bij verborgen bestanden en mappen en bij hoofdlettergevoelig.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.