Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Genoeg beveiligd?

Anoniem
PS
5 antwoorden
 • Hoi allemaal,

  Ik heb onlangs de Speedtouch 510 laten installeren, i.v.m. ADSL. Daarbij werd tevens de firewall in Win XP aangezet. Tevens heb ik een Virus-scanner die dagelijks wordt geupdate.

  [b:39d9c3dcfb]Mijn vraag is nu of ik nu voldoende heb gedaan voor een goede beveiliging tegen al het mogelijke onheil van buitenaf? [/b:39d9c3dcfb]

  Overigens vermeldt de handleiding van de 510 dat er een firewall aan staat, maar waar zie ik dat in diverse menus? En staat hij op zijn "zwaarst" ingesteld?

  Alvast bedankt voor de moeite.

  Mvg,

  Marcel
 • De firewall van Windows stelt niet bijster veel voor. Ondanks dat je router een eigen firewall heeft, is het verstandig een goede firewall te installeren. Er zijn verschillende goede, gratis firewalls te downloaden. De bekendste is waarschijnlijk ZoneAlarm; ik gebruik sinds kort Sygate Personal Firewall, die is erg goed. Let wel op dat er van beide een "pro"-versie bestaat, die niet gratis is.

  Wat betreft de firewall in de router: dat moet je kunnen nagaan in het instelmenu van de router. Kijk in de handleiding hoe je dat kan nagaan.
 • Bedankt.

  Heb ik ZoneAlarm echt nodig als ik uit diverse testen, o.a. www.grc.com zeer goed uit de test kom?

  Marcel
 • Misschien niet per sé, maar persoonlijk zou ik het risico niet lopen. Een softwarematige firewall wordt iig ge-update als er nieuwe inzichten ontstaan, een hardwarematige niet.
 • [quote:28f74d24c8="Maarten81"]Misschien niet per sé, maar persoonlijk zou ik het risico niet lopen. Een softwarematige firewall wordt iig ge-update als er nieuwe inzichten ontstaan, een hardwarematige niet.[/quote:28f74d24c8]

  Nooit van firmware update gehoord? :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.