Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Wat houdt een router nu eigenlijk tegen?

Anoniem
None
3 antwoorden
  • Sinds kort heb ik 3 XP-computers via een Sitecom router aan een breedband Casema/wanadoo hangen. Internetdeling gaat tot ieders en mijn verbazing prima. Nu snap ik niet precies wat de ''extra''-beveiliging van zo'n router nu eigenlijk inhoudt. Doet die iets met virussen en/of spam, spyware en al dat soorten dagelijkse ongemakken? En:is mijn Norton antivirus nu overbodig of moet ik die zelfs op de andere computers ook installeren.

    Met groet
  • Een router routeert verkeer. Verkeer vanuit jouw netwerk naar het internet, en vanuit het internet naar een pc/server indien je daar een regel voor aanmaakt. Afhankelijk hoe de installatie bij jou is, vanuit het internet is alleen je router "zichtbaar", de pc's en servers erachter zijn alleen benaderbaar indien je een regel aanmaakt waarin je verteld dat bijvoorbeeld verkeer naar poort 80 (http) naar je webserver moet. Antivirus moet je gebruiken op iedere pc die informatie krijgt die virussen kan bevatten, dus email/floppies/cd's of browsen op het internet.
  • een router zit meestal een lichte firewall in, geen virusscanner, ik raad je aan om op de andere pc's ook een virusscanner te instaleren. nod32 is ook een hele goede virusscanner. ook raad ik je aan om nog een softwarematige firewall te instaleren op je pc's. spyware houd hij ook niet tegen, gebruik daarvoor ad-aware, spybot, en hijackthis.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.