Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Waarom doen Norton e.d. eigenlijk niks aan spam en spyware?

Anoniem
=Rieske=
5 antwoorden
 • De vraag is eigenlijk wel erg duidelijk: Waarom doen Norton e.d. eigenlijk niks aan spam en spyware?
  Dit is natuurlijk geen commerciele nieuwsgierigheid, maar als gebruiker ben je natuurlijk gebaat met een schone, snelle PC.
  Met wat voor zooi je ook bestookt wordt. Virussen, spam, spyware: allemaal om het even: het bemoeilijkt/verhindert je dagelijkse pc-gebruik.
  Het is natuurlijk van de zotte, dat je voor virussen bij Norton ed (kassa) moet zijn, bij je server voor spam (kassa) en bij hijack ed. (kassa)voor je spyware.Dan moet je nog van de goedertierendheid van de forum- mensen uitgaan om je log-file te analyseren. Hoe lang dit nog duurt zonder kassa is slechts een kwestie van tijd.
  Ik praat nog niet van de tijd (=geld) die je er zelf in steekt om een en ander op te lossen.
  Zo'n Norton (of welke andere commerciele virus-jager) moest zich schamen. Wel geld pakken bij virusbestrijding, maar de betalende klant willens en wetens aan bronchitus laten sterven.
  Mocht ik Norton en Consorton op dit idee hebben gebracht, claim ik 1% van deze extra-verdiensten, die voortvloeien hieruit…..
 • Dan moet je ook Norton IS nemen wat je inderdaard je raad het al weer geld kost eigenlijk zouden ze het gewoon *gratis* moeten aanbieden is kijken of de spammers e.d. nog durven… Je hebt helemaal gelijk! :P
 • Norton Internet Security is voornamelijk een firewall, of pretendeert dat tenminste te zijn. Er is wel antivirus software, die iets aan spyware doet. PC-cillin bijvoorbeeld. Maar ik heb me er ook wel eens over verbaasd. Blijft natuurlijk het feit dat bedrijven als Norton en Mcafee logge monsters zijn, waar het moeilijk is, het roer om te gooien. En waar omzet belangrijker is dan de werkelijke waarde van een product voor de klant.
 • Bij norton zit gewoon een emailfilter :-? en bij outlook trouwens ook :-? snap je probleem dus niet. Spyware veroorzaak je zelf door bepaalde programma's te installeren of zonder firewall + low security te surfen over het web.
 • tegen spam: gebruik mozilla als emailprogje, daar zit een spamfilter in. (correct me if i'm wrong)

  tegen virussen kan je ook eens nod32 proberen ipv norton

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.