Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

wat is kavichs ?

Anoniem
strangerke
12 antwoorden
 • Ik heb een trial versie van TDS-3 (trojan scanner) geprobeerd en krijg hiet veel meldingen van "kavichs" in verschillende bestanden (meer dan 6000) , wie kan mij zeggen wat dit is ? en mag dit zomaar worden verwijdert , of ben ik die bestanden dan ook kwijt ?
 • waarschijnlijk een trojan (trojaans paard, in geschiedenis> grieken veroverden troje met een groot houten paard) oftewel het is een soort tool waarmee ze die actie ook met jou pc kunnen uitvoeren (dus je makkelijker kunnen hacken) en waarschijnlijk zijn die bestanden ook weg als je ze verwijdert.

  ik zal nog wat meer informatie zoeken over die trojan maar ik ben bang dat het echt een trojaans paard is
 • ik moet weg ik zal vanavond even verder kijken
 • kheb ondertussen ook eens gescand met The Cleaner, Swat it en trojan hunter maar hier heb ik geen melding gehad van een of andere trojan :-? :-? en als virusscanner heb ik Bitdefender pro 7.2 en deze scant normaal gezien toch ook op trojans of niet ?
 • volgens mij scannen de meeste virusscanners wel op trojan's echter is een trojanscanner effectiver. kan ook op de site van zowel bitdefender als bij symantec niks vinden over deze trojan,
 • jamaar als ik die bestanden allemaal moet verwijderen werkt niets meer van de pc :o , kavichs is in te veel bestanden terug te vinden . Maar het moet toch ook terug te vinden zijn met andere trojan scanners :roll: :roll: en ik heb ook al rond gekeken maar kan ook niet echt veel vinden over kavichs :(
 • heb je er een exacte naam van want t komt mij ook niet bekend voor..
  want als je die bestanden niet kan verwijderen zit er niets anders op om te formatteren want t moet wel zo snel mogelijk weg anders gaan ze steeds in en uit je pc.

  en heb je wel een firewall? die kan voorkomen dat de trojan contact gaat maken naar buiten.
 • Heb jij toevallig ook Kasperky als virusscanner gehad?
 • Ja , heeft die(kasperky) er wat mee te maken soms ?
  kavichs is alles wat ik krijg vb. C/Windows……./KAVICHS en als firewall heb ik sygate pro
 • http://forum.misec.net/board/TrojanHunter;action=display;num=1087259521
  en
  http://www.telefon-treff.de/showthread.php?threadid=115078
 • dus is het eigenlijk geen trojan , maar is 't iets van kasperky :o maar moet dat nu evengoed worden verwijderd ??
 • Het hangt dus blijkbaar af van je Kaspersky AntiVirus: die gaat gescande files een aanduiding geen zodat hij voortaan die files (die hij dus veilig bevonden heeft) niet meer moet scannen en dit weer met gevolg dat het scannen dus veel sneller zal gaan. (vertelt de Engelse link)
  De Duitse site bevestigt dit: bij het scannen wordt een "Alternate Data Stream" (ADS) aangelegd. Hij vertelt verder: die verborgen 'streams' worden op ntfs-systemen verborgen, maar als je ze op een niet-nfts-systeem overbrengt, worden ze zichtbaar.

  Lijkt mij dus niet gevaarlijk te zijn.
  Verdere uitleg over die streams: http://www.diamondcs.com.au/index.php?page=archive&id=ntfs-streams

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.