Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Help ons!!

Anoniem
pcguy
18 antwoorden
 • Paar maanden terug was mn vriendin r msn gehackt…Dat vonden we niet zo erg maar 2 weken terug zat die hacker in r pc en hij deed allemaal rare dingen..Een paar voorbeelden zijn : de beeld werd zwart en mn meisje kon alleen met hem chatten of alles wat mn vriendin schreef op msn kon hij ook zien of hij zette de pc uit of hij liet gewoon alles vast blijven en trager laten werken…Dus nu heeft ie ook de nummer van mn vriendin en zelfs de adres van mn vriendin…Maar dinsdagavond wou mn meisje op de pc maar de pc kwam nie verder door..er kwam een waarschuwing met dat windows niet meer geopend kan worden..We hebben alle knopen geprobeert te drukken maar niks lukt en we hebben ook de windows cd derin gedaan en nog steeds lukte t niet…Hoe kan ik t weer in oude staat zetten??En wat moet ik met die hacker??A.U.B help ons!!!


  PS : ik ken die hacker helemaal niet…We weten alleen zn e mail adres…
 • Als je zijn e-mail adres hebt, kun je zijn provider inlichten over onjuist gebruik en zelfs strafbaar gebruik!! (of toch politie!)
  Als ik haar was de computer van het internet loskoppelen, en het liefst alles opnieuw installeren, dus met een format c!!
  En ander e-mail/msn account nemen.
  Succes
 • Maar ten eerste hoe kan ik zijn provider vinden?En ten tweede ik wil niet dat hij met een waarschuwing der vanaf is..T liefst zou ik m terug willen hacken of iets anders wat ook hard voor m zal aankomen…
 • Enkele vragen:

  Heb je wel een firewall geinstalleerd? Zo niet is het 'vragen om gehackt te worden'…

  Heb je een (geupdate) antivirus geïnstalleerd?

  Heb je gescand op spyware?

  (ps: als je idd gehackt bent is de firewall het belangrijkste voor je probleem)
 • als het een geldig e-mail account is, dan is de provider hetgene wat na het @ staat.
 • Ja er staat wel een antivirus programma op die pc maar geen firewall…Maar hacken is tog zoiezo illigaal of heb k t mis?
 • Ennuh hope weet jij misschien wat voor mail ik naar zn provider moet sturen?Wat ik in die mail t beste kan schrijven?
 • Ja maar die pc van haar is helemaal uitgeschakeld nu..Je kan er niks mee doen meer…De enige keuze is weggooien…Dus over programmas van wat ik moet doen hoef ik niks te hebben…En wat moet ik in de email schrijven als ik m naar de provider stuur..??Want volgens mij moet ik een hele verhaal opsturen?AUB help me…
 • je moet hem niet terughacken is illegaal en kom op nou je gaat je toch niet verlagen tot dat niveau??? format c: vind ik beetje te rigoreus, instaleer een firewall en doe een online scan misschien dat dat iets helpt? als je idd de mail van die vent hebt dan zou idd achter @ de provider moeten zijn. (mailadres kun je lezen als het eerste deel is de naam van het betreffende postvak, @ = op, erachter staat z'n thuisdomein (domein is met dns aan een ip gekoppeld) dus de pc waarop dat postvak zit),

  als je een vage naam achter ip hebt dan kan je eens kijken of er een ip bij hoort, dat zal zijn ip zijn. traceer hem eens en probeer eens uit te vogelen welke provider hij heeft? ga dan naar die provider toe en klaag over die vent. je kunt misschien ook in de firewall dan instellen dat alle verkeer vanaf die ip dan geweigerd word

  edit: naar die provider kan je bijvoorbeeld sturen:

  geachte heer/mevrouw,

  ik wilde even een melding maken van een klant van u die mijn vriendin gehackt heeft, zijn emailadres is blabla@blabla.nl,

  met vriendelijke groeten,
  je naam
 • Deze 'hacker' ofterwijl 'cracker' heeft dit waarschijnlijk met een programmaatje gedaan doormiddel van een trojan. Als je een virusscanner hebt moet die trojan 100% zijn gedetecteerd, want RAT's (remote acces trojans) zijn grote bekendes van de anti-virus programma's.

  Scan je computer dus op alle benodigde rotzooi (spyware, virussen etc) en installeer een firewall (www.zonealarm.com).
  Je kunt het ip-adres van de hacker achterhalen als hij nog iets met jouw computer probeert. Op dit ip-adres kun je een whois functie proberen om zijn provider te achterhalen, maar de hacker heeft mogelijk gebruik gemaakt van een proxy server zodat je hier weinig aan hebt.
 • [quote:bd2cc376d8="!Ushier!"]Ja maar die pc van haar is helemaal uitgeschakeld nu..Je kan er niks mee doen meer…De enige keuze is weggooien…Dus over programmas van wat ik moet doen hoef ik niks te hebben…En wat moet ik in de email schrijven als ik m naar de provider stuur..??Want volgens mij moet ik een hele verhaal opsturen?AUB help me…[/quote:bd2cc376d8]

  gewoon heel simpel naar de provider toe dat die kerel je heeft gehackt, eventueel nog de tijd, dat is genoeg hoor, meer hoeven ze echt niet te weten. dan zouden hun het op moeten lossen

  ps: je kunt ook een trojan scanner loslaten
 • Is goed…Bedankt voor alle hulp en als er nog meer suggesties zijn dan is t welkom…
 • Als de computer niet meer kan opstarten? Als ik het goed lees, zou je misschien iemand er na laten kijken die om windows heen (b.v. met knoppix) proberen nog de files te redden die je niet kunt missen. Ook kan je dan eventueel nog achter andere informatie over die "hacker" te weet komen. En dan lijkt het me toch het handigst en het veiligst om geheel opnieuw te beginnen, met een schone installatie en als eerste nadat windows erop staat een firewall te instaleren (ook voordat je het internet op gaat i.v.m. het blaster virus!!)

  Succes ermee
 • Maar ik zou vooral rustig blijven als je rustig de aanwijzingen van ons opvolgt komt alles waarschijnlijk goed… Niet zo gehaast… [i:d367fe781a]haastige spoed is zelden goed…[/i:d367fe781a]
 • [quote:111869e708="Passer"]Enkele vragen:

  Heb je wel een firewall geinstalleerd? Zo niet is het 'vragen om gehackt te worden'…[/quote:111869e708]

  lekker makkelijk weer. ik draai ook geen firewall. staat er dan met grote koeienletters op mijn voorhoofd of hackers naar binnen willen komen? je moet de topicstarter niet de schuld bij zichzelf neerleggen: de hacker begaat een misdrijf.

  d.
 • Misschien is het niet nodig om te herinstalleren.

  Probeer allereerst eens op te starten in veilige modus.
  Werkt dat? Zo ja, virusscan draaien.
  Werkt het niet, probeer dan met een bootfloppy te booten. Op www.bootdisk.com kan je lezen hoe je er een maakt en de benodigde bestandjes downloaden. Met wat zoeken op internet kan je een virusscan uitvoeren vanaf de floppy (kan er zelf ff geen vinden :roll: ).

  En je zegt dat starten vanaf de CD niet lukt. Waarom niet? Krijg je een foutmelding? Heb je de opstartvolgorde wel zó staan dat je PC eerst vanaf CD moet starten?

  Ik denk iig dat je niet meteen moet gaan herinstalleren, tenzij het echt niet anders kan.

  Succes!
 • [quote:94e0ccfa7d="Dilbert"][quote:94e0ccfa7d="Passer"]Enkele vragen:

  Heb je wel een firewall geinstalleerd? Zo niet is het 'vragen om gehackt te worden'…[/quote:94e0ccfa7d]

  lekker makkelijk weer. ik draai ook geen firewall. staat er dan met grote koeienletters op mijn voorhoofd of hackers naar binnen willen komen? je moet de topicstarter niet de schuld bij zichzelf neerleggen: de hacker begaat een misdrijf.

  d.[/quote:94e0ccfa7d]Precies, dat vragen om een hacker is natuurlijk wel waar, maar dan nog is het de hacker die niet illegaal mag hacken. Typische nederlandse denkwijze : het slachtoffer de schuldige maken… Straks is de hacker het slachtoffer, omdat dit alleen maar zijn manier is van het verwerken van de pesterijen op de basisschool. :gaap:

  Iig zou ik als ik jouw was mbv Knoppix je persoonlijke bestanden en eventueel music van die pc afhalen, en dan alle persoonlijke data verwijderen, en je cdkey veranderen naar een beta-blacklist-key (want anders kan hij je key gebruiken/verkopen).

  Dan moet je maar [b:94e0ccfa7d]wachten totdat hij je weer hacked, en dan moet je z.s.m. zijn ip/email/provider achterhalen, en dan naar de bevoegde instanties toegaan met die info. Pas dan kan/moet je een schone instalatie doen (format C: ).

  Als je nu een schone instalatie doet, en een firewall instaleert, zie je die hacker misschien nooit meer terug, dus dan kan je niks.[/b:94e0ccfa7d]
 • [quote:30959d8043="turbo-pascal"][quote:30959d8043="Dilbert"][quote:30959d8043="Passer"]Enkele vragen:

  Heb je wel een firewall geinstalleerd? Zo niet is het 'vragen om gehackt te worden'…[/quote:30959d8043]

  lekker makkelijk weer. ik draai ook geen firewall. staat er dan met grote koeienletters op mijn voorhoofd of hackers naar binnen willen komen? je moet de topicstarter niet de schuld bij zichzelf neerleggen: de hacker begaat een misdrijf.

  d.[/quote:30959d8043]Precies, dat vragen om een hacker is natuurlijk wel waar, maar dan nog is het de hacker die niet illegaal mag hacken. Typische nederlandse denkwijze : het slachtoffer de schuldige maken… Straks is de hacker het slachtoffer, omdat dit alleen maar zijn manier is van het verwerken van de pesterijen op de basisschool. :gaap:[/quote:30959d8043]
  Met alle respect voor de forummers, maar ik denk dat de TS niets heeft aan een discussie wie de schuldige is. Hoewel we nog niet zover zijn, kunnen we flamen beter achterwege laten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.