Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Netscape en virussen

Anoniem
Amateur
3 antwoorden
 • Ik zit met het volgende probleem. Een familielid van mij heeft een nieuwe computer gekocht en heeft de harde schijf van de vorige computer erbij laten zetten als D-schijf, om gegevens eraf te kunnen halen.

  Ik heb Netscape Communicator 4.7 weer op de (nieuwe) C-schijf geïnstalleerd. Het [i:c0d8b3d2dd]Inbox[/i:c0d8b3d2dd]-bestand uit D:\Program Files\Netscape\Users\default\Mail heb ik gekopieerd naar de overeenkomstige map op de C-schijf. De oude berichten waren weer te lezen in Netscape Messenger.

  Op de oude PC was Norton Internet Security geïnstalleerd – met automatische updates - en die heeft destijds een heleboel virussen onderschept.

  Op de nieuwe PC is Panda Antivirus Titanium geïnstalleerd. Toen ik gisteren een volledige scan deed met Panda, vond die meer dan 130 geïnfecteerde bestanden (vooral w32 … @mm). Die zaten volgens het rapport van Panda zowel in de “nieuwe” Inbox van Netscape (C-schijf) als in de “oude” Inbox (D-schijf). De mails die die virussen/wormen hebben meegestuurd, waren echter al lang verwijderd – of in ieder geval niet meer te lezen in Netscape Messenger.


  Mijn vragen:

  1. Hoe kan dat nou, heeft Norton die virussen destijds niet goed verwijderd? Kunnen die virussen weer “vrijkomen” als je Norton niet meer gebruikt?
  2. Volgens Panda zijn alle geïnfecteerde bestanden nu gedesinfecteerd. Kan er toch schade zijn aangericht aan de computer? Op een gegeven moment was er bij het opstarten de mededeling dat de bootsequentie was veranderd. Heeft dat ook met een virus te maken?
  3. Is het verstandig om Netscape (of zelfs Windows XP ) opnieuw te installeren?


  Bij voorbaat dank voor uw antwoord.

  Amateur
 • 1. Het is niks bijzonders dat Norton iets niet vindt.
  2. Kijk even in het log van Panda om welk virus het gaat. Dan kun je bepalen wat de schade is die het heeft aangericht.
  3. Persoonlijk zou ik dat altijd doen bij een virus.

  Waarom overigens Netscape? Mozilla en mijn persoonlijke favoriet Firefox zijn veel toekomstbestendiger.
 • Antwoord op 3 van buitenstaander: mijn eerste ervaring op internet was in 94/95, met netscape. Ben er altijd mee blijven werken (trouw gebleven en gewoon aan gehecht)).
  Is gewoon prettige browser al is ze/hij niet perfect.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.