Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Laat EXPLORER sporen na ??

Anoniem
opamax
5 antwoorden
 • Heb Explorer vervangen door Firefox.
  En Eudora voor Thunderbird.
  Systeem (WinME) werkt nu soms veel trager. (mogelijk dat Chello ook wel eens traag is de laatste dagen. Kan dus ook.)
  Soms loopt het systeem helemaal vast. Met een Ctrl+Alt+Del komt er dan een schermpje waar dan staat "EXPLORER (Reageert niet)"
  Kon niet UNINSTALL. Niet aanwezig. Heb het dus gedaan via Sofware en aanvullend alles gewist wat ik met ZOEKEN kon vinden op 'explorer' .
  Zitten er ergens toch nog resten van dat ding ? Waar ? Hoe te wissen ?
  opamax
 • Volgens mij kun je IE helemaal niet verwijderen. Het is volledig geintegreerd in Windows.
 • Euh, nee: Ik zou 'Explorer.exe' maar niet proberen te verwijderen, dit is nl. je Windows Verkenner/Bestandsbeheer (Doe maar 's voor de grap Start/Run 'Explorer.exe').

  De executable van Internet Explorer heet 'IEexplore.exe'. Die komt in principe alleen tevoorschijn in je Taakbeheer als je die browser daadwerkelijk opgestart hebt.
 • Idd
  [quote:77f166c791="opamax"]Soms loopt het systeem helemaal vast. Met een Ctrl+Alt+Del komt er dan een schermpje waar dan staat "EXPLORER (Reageert niet)"[/quote:77f166c791]
  Zou kunnen dat je teveel of de verkeerde dingen hebt verwijderd.
 • [quote:59567205df="Obi-wan-kenobi"]Euh, nee: Ik zou 'Explorer.exe' maar niet proberen te verwijderen, dit is nl. je Windows Verkenner/Bestandsbeheer (Doe maar 's voor de grap Start/Run 'Explorer.exe').

  De executable van Internet Explorer heet 'IEexplore.exe'. Die komt in principe alleen tevoorschijn in je Taakbeheer als je die browser daadwerkelijk opgestart hebt.[/quote:59567205df]Je moet maar eens proberen ctrl+alt+delete en dan explorer.exe te beëindigen, je zal worden afgemeld.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.