Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

[Privacy] In hoeverre geldt dat voor systeembeheerder?

Anoniem
Error404
1 antwoord
 • Beetje vreemde vraag deze keer maar ik ben nieuwsgierig geworden.

  Bij m'n pa op het werk, simpel bedrijfje met enkele PC's en een server, hebben ze 1 systeembeheerder die zo nu en dan alles in de gaten houdt en problemen oplost. Niks mis mee.

  Al maakt hij gebruik van Remote Administrator die op alle systemen op het werk is geinstalleerd. Zodat hij van thuis uit controle heeft over die PC's om zo dus dingen op te lossen zonder daarvoor naar het werk hoeven te reizen.

  Met Radmin heeft hij dus volledige controle over de PC's, hij is tevens die enige daar die ook maar iets verstand heeft van die dingen.

  Hij heeft blijkbaar echter nooit iets hoeven ondertekenen of af hoeven spreken in welke vorm dan ook in in hoeverre hij gebruik mag maken van die PC's. Logischerwijs zeg je dat hij geen inzage mag hebben in de bestanden van het bedrijf, maar niemand die er achter zal komen wanneer hij dat wel doet aangezien ze toch de ballen verstand hebben van PC's daar.

  Nu vroeg ik mij af, is er geen wet voor o.i.d. hoever een systeembeheerder mag gaan in het bekijken van bestanden op een PC.

  Ben benieuwd.

  Michel.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.