Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

ZoneAlarm blokt alle uitgaande verbindingen.

Anoniem
Jan D
7 antwoorden
 • Hallo,
  Ik heb een pc met Windows 2000 via netwerkkaart 1 verbonden met kabelmodem, via netwerkkaart 2 is deze computer verbonden met een winXP laptop. Op beide staat ZoneAlarm (de gratis versie.) De internet verbinding wordt gedeeld. Met de hoofdcomputer is te internetten, file sharing is ook mogelijk.
  Het probeem is dat ik niet kan internetten met de laptop omdat ZoneAlarm op de vaste pc alle uitgaande verbindingen blokt. Als ik een bepaalde site toevoeg bij de trusted zone kan ik daar wel heen. Maar ik heb niet zoveel zin om steeds nieuwe sites toe te voegen bij trusted zone. Hoe kan ik dit werkend krijgen. (ik vind het ook prima als alle uitgaande verbindingen toegestaan worden.)
  Het ip adres van de laptop staat ook bij de trusted zone.

  :-)
 • Misschien kan dit euvel verholpen worden door ZoneAlarm volledig te deinstalleren en vervolgens te herinstalleren. Vergeet hierbij niet uw PC even van het internet te ontkoppelen.

  Zo krijgt u weer de standaard instellingen van ZoneAlarm weer terug en deze zouden toegang moeten geven tot alle doorgaanse sites.

  Ook kan het zijn dat u Internet Zone Security nog op High staat. In principe is deze hoge beveiliging niet af te raden, maar probeer deze eens op Medium te zetten en te kijken of u dan wel toegang heeft tot alle sites.

  Mocht dit nog niet werken, controleer dan eens of de standaard ingebouwde firewall van Windows XP nog aanstaat (bij de eigenschappen van de netwerkkaart waarmee u toegang tot het internet heeft). Dit zou ook wel eens de storende factor kunnen zijn.
 • Welke versie gebruik je van zonealarm?
  Versie 5.0 en 5.1 levert bij veel gebruikers de nodige problemen.

  De laatste 4.5 versie is een stabiele versie,
 • [quote:40924dc6d5="pdexie"]Welke versie gebruik je van zonealarm?
  Versie 5.0 en 5.1 levert bij veel gebruikers de nodige problemen.

  De laatste 4.5 versie is een stabiele versie,[/quote:40924dc6d5]

  Draai zelf op 5.1 Pro zonder enige problemen. Het is sowieso wel verstandig om de laatste versie te draaien, ZoneAlarm updates worden niet voor niets uitgebracht.
 • Voor dat type netwerk heb je de pro versie nodig. Daar kun je in instellen bij Firewall - tabblad Main - Advanced dat de PC als Gateway functioneert. en de laptop als Client.

  Als ik me niet vergis heb je deze opties niet bij de gratis versie.
 • [quote:dc32347586="Jan D"][quote:dc32347586="pdexie"]Welke versie gebruik je van zonealarm?
  Versie 5.0 en 5.1 levert bij veel gebruikers de nodige problemen.

  De laatste 4.5 versie is een stabiele versie,[/quote:dc32347586]

  Draai zelf op 5.1 Pro zonder enige problemen. Het is sowieso wel verstandig om de laatste versie te draaien, ZoneAlarm updates worden niet voor niets uitgebracht.[/quote:dc32347586]

  Hierin heb je geen gelijk, ik zelf draai versie 5.1.011.000 ook met volle tevredenheid, maar veel gebruikers hebben problemen met de 5.1 versie.
  Kijk maar eens op deze forum:
  http://forum.zonelabs.org/zonelabs kijk maar bij installation, uninstall, upgrade.
 • Ik had eerst 5.1, maar ik heb ook 4.5 gedownload nadat ik zonelabs forum had bekeken. Helaas bleven de problemen. Inmiddels heb ik ZoneAlarm verwijderd en Sygate Personal Firewall geinstalleerd (ook gratis) en nu werkt alles zonder problemen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.