Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Windows stopt ermee na installeren zonealarm

Anoniem
kid jansen
5 antwoorden
 • Gisteren heb ik op mijn pc de gratis firewall van zonealarm gedownload en geinstalleerd van http://www.zonelabs.com/store/content/catalog/products/sku_list_za.js.

  Op mijn pc (Medion 8080XL, windows xp) draait dat prima. Ik heb het vervolgens ook geinstalleerd op een packard bell pc (ook windows xp). Na installatie en herstarten blijft de pc hangen bij het windows scherm. De computer start niet verder op dan hier. Vervolgens heb ik hem herstart in de veilige modus en zonealarm weer gedeinstalleerd. Dit helpt echter niets, pc blijft hangen bij beginscherm.
  Ook systeemherstel naar een dag voor de installatie helpt niet. Wat kan ik hier nog aan doen?
 • Opstarten in veilige modus, virusscanner deïnstalleren. Vervolgens opstarten (desnoods in veilige modus), zonealarm installeren - opnieuw opstarten en de virusscanner opnieuw installeren. Dat loste het probleem bij mij op - is het proberen waard.
 • Dat loste bij mij niets op. Het blijkt een conflict met Norton antivirus 2004 te zijn. Als ik zonealarm en norton allebij laat opstarten bij het starten van windows blijft de pc hangen. Laat ik alleen zonelabs opstarten met windows dan gaat het goed. Als ik na het opstarten norton autoprotect handmatig aanzet zijn er geen problemen. Het probleem is dus ongeveer opgelost
 • Ik heb ook een soortgelijk probleem gehad op twee antieke pc's. Dat kwam alleen niet door een conflict maar te weinig werkgeheugen, bij het opstarten gebruikt je pc tijdelijk aardig wat werkgeheugen wat daarna weer vrijkomt. Gezien het feit dat mijn virusscanner (NORMAN Virus Control 5.7) ook aardig wat werkgeheugen gebruikt bleef de pc vaak hangen bij het opstarten, het automatisch opstarten van kleine programma's uitschakelen en vervolgens gewoon handmatig opstarten kan een oplossing zijn (zoals ZoneAlarm), je kan ook meer werkgeheugen nemen. Ik weet alleen niet of dit een oplossing is in jouw geval, als het inderdaad een conflict is in ieder geval niet.

  Kid
 • Als het een werkgeheugen probleem mocht zijn, kan je ook met msconfig kijken of je alles wat er met windows opstart wel meteen wil laten opstarten of nodig hebt. Om in msconfig te komen ga je naar start > uitvoeren > 'msconfig' intypen > [OK], vervolgens moet je in de meest rechter tab zijn (opstarten) en daar kijken of je wat programma's/processen uit wil schakelen

  Kid

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.