Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

C:\windows\TEMP en Temporary files: niet alles gaat weg

Anoniem
diana
9 antwoorden
 • Dag,

  Ik heb begrepen dat je altijd alles kunt verwijderen uit bovenstaande mappen. Er is een programma Tempfree, die het automatisch voor je doet. Zonet heb ik die laten scannen, en kreeg een WARNING: niet alles was te verwijderen.
  Ik zag dat bij de map TEMP alles weg was, maar bij Temporary files staat nog Content IE5 met acht regels met rare tekentjes eronder.

  Waarom kan Tempfree die niet weghalen? Kan ik die handmatig proberen te verwijderen?
 • Ik gooi de temp altijd via Start leeg. Het is erg gemakkelijk!

  Start-Uitvoeren en klik Oke.
  Geef in %temp% en klik Oke. Selecteren en verwijderen.

  Er komt vanzelf een Error als er iets niet weg mag.
  Meestal 2 à 3 keer komt dat bericht er te staan.

  Lucia
 • Index.dat is één van de files (niet onomstreden overigens) die zich niet zomaar laat verwijderen. Daar zijn andere oplossingen voor overigens, waarbij ik moet opmerken dat ik niet weet of die betrouwbaar zijn.
 • [quote:43b4e09e73="=Rieske="]Index.dat is één van de files (niet onomstreden overigens) die zich niet zomaar laat verwijderen. Daar zijn andere oplossingen voor overigens, waarbij ik moet opmerken dat ik niet weet of die betrouwbaar zijn.[/quote:43b4e09e73]Klopt. Er zou over lange tijd info over bezochte sites in staan. Hij zou daardoor dus geleidelijk moeten groeien, wat bij mij niet plaats vindt. Hij blijft al jaren rond de 900 kB hangen. Misschien een FIFO (first-in first out) waardoor hij constant deze afmetingen houdt? Hij heeft nl. wel steeds de actuele datum. Sommigen zien hier spyware van Microsoft in, ik maak me er niet te druk over. Er zijn voor deze zaken inderdaad programma's die dat op kunnen schonen, maar die ken ik zelf niet echt.

  Die cryprische subdirectories verdwijnen bij mij altijd door simpel in IE: Menu Extra/Internet-opties/Bestanden verwijderen/Aanvinken "Ook alle off-line items verwijderen". Behalve die index.dat en de cookies (die verwijder je afzonderlijk) is dan alles gewist.
 • Door als administrator in te loggen kun je in de veilige modus de index.dat alswel de Content IE5 verwijderen van alle gebruikers.

  Althans ik doe het op deze wijze omdat anders de Content IE5 bij mij nooit weg wil.

  CB
 • Wat is het nut ervan om die dingen te verwijderen? Die worden toch weer opnieuw aangemaakt?
 • Bij de eerstvolgende IE start staat index.dat er idd weer.
 • Je zou ook eens kunnen proberen met crapcleaner. Dat beweert index.dat wel weg te kunnen halen.
  http://www.ccleaner.com/
 • [quote:900222cc13="#robkeb#"]Wat is het nut ervan om die dingen te verwijderen? Die worden toch weer opnieuw aangemaakt?[/quote:900222cc13]

  Volgens mij vroeg Diana hoe die dingen weg te halen?! Dat ze weer aangemaakt worden: OK da's waar, maar ze zijn dan wel leeg.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.