Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Kerio Personal Firewall versie 4

Anoniem
tisha
5 antwoorden
 • Na het verdwijnen van het aloude AtGuard ben ik al geruime tijd een redelijk tevreden gebruiker van Kerio (v.h. Tiny) Personal Firewall versie 2.1.4., nu heb ik de onlangs verschenen versie 4.0.16 eens bekeken. Positief: de toegevoegde bewaking van de start van programma's, en vooral van programma's die op hun beurt weer een andere toepassing willen starten is in deze tijd van virussen, wormen, trojans, backdoors en spyware natuurlijk uiterst nuttig. De webfilterfuncties zijn aardig maar daar zijn ook zat andere programma's voor in omloop en in sommige browsers (o.a. Mozilla) al standaard ingebouwd. Negatief: de interface. Als je configuratie middels de sta toe/weiger pop-ups aan het programma overlaat en je verder nergens mee bemoeit dan gaat het nog wel maar dat geeft dan wel een heel globale en vooral nauwelijks te controleren regellijst. Als je echter liever zelf een heldere en overzichtelijke regellijst wilt opstellen waarin specifiek vastligt wat welk programma mag of niet mag, met welk protocol, in of uit of beide, via welke poort of poorten en naar welke URL dan is het een regelrechte ramp. Tientallen schermen met daarin weer een bijna onafzienbare hoeveelheid doorklik-buttons met daaronder weer andere schermen en nog meer buttons jagen je de rillingen over de rug. Ik ben na een avondje lezen, proberen, klikken, prutsen en knoeien gillend weggelopen bij mijn machine en ben nadat ik weer door m'n neus kon ademen.berouwvol teruggekeerd naar versie 2. Dat verspilde avondje is niet erg natuurlijk, dat hoort bij de hobby maar wat er sindsdien aan mij knaagt is: ben ik nou zo dom of………….?

  Kortom: hebben jullie daar ook een mening over?


  Jim
 • Ik gebruik 2.1.5. Versie 4 heb ik ook wel eens geprobeerd, maar die beviel me ook totaal niet. Gewoon veel te veel toeters en bellen, en hij werkt ook nog niet eens goed. Als je een beetje rondkijkt met Google, blijkt dat veel meer mensen daar zo over denken.
 • wat betreft kerio… Ik vind het een prima firewall voor de GEVORDERDE gebruikers…. Als beginneling adviseer ik nog altijd sygate. ;o)

  Just my opinion…
 • Versie 4 is trouwens ook niet compatible met sp2 ZEGT MICROSOFT.

  nero schijnt ook niet compatible te zijn met sp2 VOLGENS MICROSOFT
  heb net 3 cd's gebrand met nero 6 op sp2…

  nog een link
  http://support.microsoft.com/default.aspx?kbid=884130&product=windowsxpsp2
 • [quote:e429569714="gerben"]Ik gebruik 2.1.5. Versie 4 heb ik ook wel eens geprobeerd, maar die beviel me ook totaal niet. Gewoon veel te veel toeters en bellen (….)[/quote:e429569714]
  Is dat niet een euvel waar meer progjes aan lijden, die toeters en bellen? Bij iedere nieuwe versie 'eist' de markt dat er weer iets nieuws in moet, zoals b.v. bij System Mechanic waar je, als je niet uitkijkt, gelijk even Panda installeert.
  Het komt de rust en transparantie van je systeem wel ten goede, vind ik, als je progjes gerbuikt die gewoon doen waar ze voor gemaakt zijn en verder geen gedoe - 'in de beperking toont zich de meester'.
  Alleen al om die reden vind ik Sygate beter dan ZoneAlarm, waarvan de nieuwste kerstboom-versie ook alweer veel problemen geeft.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.