Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Oplossing browser hijack of niet?

Anoniem
HankPiano
6 antwoorden
 • Kun je met systeemherstel in Windows XP niet heel makkelijk een browser hijack terugdraaien of zie ik iets over het hoofd hierbij.
  Het is me gelukkig nog maar 1 keer gebeurt en toen was het voldoende om met systeemherstel 2 dagen terug te gaan om alles weer in goede staat te krijgen.
  Graag reacties, want als dit niet voldoende is wil ik extra maatregelen nemen.
 • of je het met terugzetten blijft redden weet ik niet zeker, maar
  ik zou toch extra maatregelen nemen: eerdaags zet je de boel een of twee dagen terug en ben je echt belangrijk werk kwijt.
 • [quote:364c2d70ff="katrien"] eerdaags zet je de boel een of twee dagen terug en ben je echt belangrijk werk kwijt.[/quote:364c2d70ff]

  Mijn bestanden staan allemaal op een andere partitie die niet hersteld wordt. :D
 • Persoonlijk snap ik sowieso niet waarom mensen een log programma als systeemherstel gebruiken. In de eerste plaats maakt het je systeem onnodig zwaar (kijk maar eens naar de ruimte die vrijkomt als je systeemherstel uitschakelt). In de tweede plaats is het een systeem [i:bd29b77a69]in [/i:bd29b77a69]een systeem, dus wat nou als je een echte crash krijgt waarbij je je systeem überhaupt niet meer inkomt?

  Waarom niet simpelweg een progje als Norton Ghost, Powerquest of - liever nog - Acronis True Image gebruiken? Met een bootable CD ben je dan volledig onafhankelijk van je systeem, als je wilt kun je de image die je maakt op DVD wegschrijven of, bij Acronis, in een 'Secure Zone' op je HD zetten.

  Als je zo'n recente image terugplaatst ben je altijd van welk probleem dan ook verlost (ervan uitgaande dat deze image schoon is). Het aanmaken van een image kost je 5 minuten, het terugzetten nog minder, wat wil een mens nog meer :wink: ?
 • [quote:ad4f145a71="Ineke_vg"]
  Graag reacties, want als dit niet voldoende is wil ik extra maatregelen nemen.[/quote:ad4f145a71]
  Maatregel nr 1:
  http://www.mozilla.org/products/firefox/
 • Ik meen me te herinneren dat er spyware is die systeemherstel uitschakelt…

  Bezoek regelmatig de Windows Update Site. Alleen zo ben je zeker dat je de nieuwste patches voor je besturingssysteem geïnstalleerd hebt. Als er nieuwe updates beschikbaar zijn, dan dowload en installeer je alle essentiële updates en service packs. Reboot je computer en controleer opnieuw. Herhaal deze procedure tot dat er geen essentiële updates meer zijn.

  Installeer ook SpywareBlaster en Spywareguard.
  Gebruik je de laatste versie van Spybot Search & Destroy, en je maakt gebruik van de realtime protectie TeaTimer, dan moet je Spywareguard niet installeren.
  Meer info over hoe je een nieuwe infectie kan voorkomen vind je hier.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.