Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

DoubleClick en 192.168.123.254

Anoniem
r.bornkamp
7 antwoorden
 • Hallo,
  Telkens als ik bij de HCC en C!T inlog krijg ik de laatste tijd (na een update van Spybot?) telkens de melding of ik DoubleClick wil blokkeren, daar het een "known threat" is. Ik krijg niet de indruk dat ik iets mis als ik "blokkeren" zeg, maar de HCC en C!T laten toch zeker geen gevaarlijke cookies toe? Moet ik nou blijven blokkeren of niet?

  En een ander geval: sinds kort vraagt ZoneAlarm of mijn Generic Host Processor vebinding mag maken met 192.168.123.254. Ik kan er niet achter komen welke site dat is, gewoon de provider of zo? Hoe kan ik dat uitzoeken?

  Alvast bedankt,
  Rob
 • [quote:2ad5921c74="r.bornkamp"] En een ander geval: sinds kort vraagt ZoneAlarm of mijn Generic Host Processor vebinding mag maken met 192.168.123.254. Ik kan er niet achter komen welke site dat is, gewoon de provider of zo? Hoe kan ik dat uitzoeken?[/quote:2ad5921c74]
  Op je eerste vraag weet ik het antwoord niet.
  Wat betreft je tweede vraag: met NeoTrace heb ik geprobeerd meer info over het IP-nummer te krijgen, levert niet zoveel op:
  [quote:2ad5921c74]Name: Unknown
  IP Address: 192.168.123.254
  Location: Unknown
  Network: IANA-CBLK1

  The Internet Assigned Numbers Authority (IANA) has reserved this IP-address for private Internets

  Registrant contact information is not available[/quote:2ad5921c74]
 • In elk geval bedankt. Zou het iets met een Trojan Horse of zo te maken kunnen hebben? Of bestaan er andere verklaringen?

  Weer alvast bedankt voor de moeite!

  Rob
 • 192.168.x.x is interne/local range.
 • Hallo Rieske,
  Daar kom ik ook net achter :-( Het schijnt met mijn Alcatelmodem samen te hangen.
  Er stond ergens op het net:
  Let nu op! Bij de afdeling Ethernet Adapter zijn de volgende zaken van belang; het IP-adres moet eruit zien als 192.168.123.xxx. Bij Standard Gateway, DHCP Server en DNS Server staat steeds 192.168.123.254.

  Dus blijft aleen de vraag over, waarom vraagt Zone Alarm dat nou ineens, terwijl het al maanden werkt?

  Tot nu toe allemaal bedankt!

  Rob
 • [quote:bf90efa4be="r.bornkamp"]In elk geval bedankt. Zou het iets met een Trojan Horse of zo te maken kunnen hebben? Of bestaan er andere verklaringen? [/quote:bf90efa4be]Moeilijk te zeggen zo, lijkt mij.
  EDIT: laat de rest ook maar (was weer iets te laat).
 • Vraag je "more info" aan ZoneAlarm, dan staat er o.a.:

  ZoneAlarm prevented your computer from accessing port 53 on a DNS server.
  ZoneAlarm blocked an outbound communication to a Domain Name Server. The function of a Domain Name Server (DNS) is to convert a domain's IP address, such as 207.25.71.28, into a recognizable name, such as www.cnn.com.

  Dat laatste dat weet ik wel, maar is dat nou gebruikelijk dat mijn computer wat op mijn modem te zoeken heeft? Hoe kom ik er nou achter welk programma dat doet?

  En wat DoubleClick betreft, ik heb die cookies een poosje geleden laten verwijderen door Spybot, geloof ik. Kan het zijn dat jullie die nog steeds in het systeem hebben staan, zodat je ook geen waarschuwing krijgt - of zit dat anders?

  Rob

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.