Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Welk antivirusprogramma was dit ookal weer?

Anoniem
Captain_Kansloos
3 antwoorden
  • Deze vraag is voor heel ouwe rotten. Lang geleden, ik schat iets na 1995 hadden we een antivirusprogramma waar de meningen nogal verdeeld over waren (niets nieuws onder de zon). Helemaal nergens om, maar ik zat door alle discussie rond antivirusprogramma's een beetje te mijmeren over het verleden (niet te vaak doen!) en me af te vragen welk programma dit ook al weer was. De discussie ging toen over het toepassen van scannen op heuristische eigenschappen. Dat programma was het eerste meen ik dat werkte met dat principe. Er was nogal wat kritiek op (zelfs met kreten als "niet eerlijk t.o.v. de concurentie"). Sommige kritiek was in mijn ogen ook wel een beetje terecht, want het mekkerde bij elke verandering van een bestand met "heuristiche vlag". Hoogst irritant.
    Herinnert iemand zich welk programma dit was? Staat me heel vaag iets van bij dat het Thunderbyte was, maar ben daar helemaal niet zeker van. Iemand die m'n geheugen kan opfrissen?

    Jan de Boer
  • Thunderbyte is tegenwoordig Norman; redelijk goede scanner, niet de top.
  • Bedankt Rieske. Maar zou het Thunderbyte kunnen zijn geweest, dat destijds debet is geweest aan dat gezeur over heuristische vlaggen?

    Jan de Boer

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.