Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Persisteren met dial-up window

Anoniem
perloc
7 antwoorden
 • Op gezette tijden komt mijn dial-up window op het scherm. Kennelijk is er een link die dit activeert. Hoe kom ik er op een eenvoudige wijze achter welk programma, of wat dan ook anders, dit veroorzaakt.
  Ik heb ad-aware gedraaid: geen spyware aanwezig. Heb een goed werkende virus-scanner- F-PROT, redelijk up to date, en een FireWall ZoneAlarm altijd werkend.
  Gebruik Win98SE
  MVG perloc
 • Tja, ZoneAlarm meld wel wanneer er iets het internet opwil. Nu heb ik zelf geen Dial-Up-Connection :roll:, maar ik neem toch aan dat een programma dat die dial-up-login naar voren haalt het internet opwil, dus vangt ZoneAlarm dat dan niet op?
 • Nee, het inlog-/inbelscherm komt op mijn desktop. Ik laat het niet inbellen. Ik zou willen weten welk programma(onderdeel) in mijn computer dat veroorzaakt. Hoe kom ik daar achter zodat ik dat kan verwijderen.
  MVG perloc
 • Heb je misschien in je internet-opties "standaard verbinding maken" aangevinkt? Had ik laatst per ongeluk aangevinkt ipv "geen verbinding maken" Kreeg dus ook iedere keer mn inbelscherm voor mn neus.
 • Ik heb Windows (en alle andere software) in het Engels. Ik denk dat dat de "Always dial my default connection" aanvink rondje is, waar je op doelt. Dat staat bij mij altijd aan en is nooit, vanaf 1999, anders geweest.

  Dat inbelscherm komt, zoals eerder geschreven op gezette tijden op, pak weg, om de 10-15 minuten en in elk willekeurig programma.
  Ik heb inmiddels de resten van SPEEDBOOSTER, ook uit het Register, verwijderd, waar ik dat maar tegenkwam op mijn HD's. Dat had ik eerder al vervangen door Fresh Download, omdat Speedbooster stikte van de spyware. Na Un-Install bleken nogal wat resten achtergebleven te zijn.
  Maar dat biedt geen soelaas, want dat inbelscherm komt nog steeds op. Het kan zijn dat Speedbooster desondanks de oorzaak is, maar er is geen referentie meer te vinden naar zijn naam. Bestaat er geen trace-programma die alle acties van de computer in een logfile zet, zodat is uit te vogelen waar die actie vandaan komt?
  MVG perloc
 • Je zou in "taskmanager"kunnen kijken welk proces er gestart is als dat inbelscherm weer verschijnt.
 • Volgens mij kan je ook het volgende doen,
  want je firewall zal pas iets detecteren als het programma internet op wil.
  Dus de volgorde is :
  programma x wil internet op,
  hiervoor wordt je dialup gestart,
  als er verbinding is, wil het programma naar internet en vangt je firewall het programma op.

  Dan weet je snel genoeg welk prgramma het is, zonder dat het iets kan doen.

  Dus wel verbinding laten maken en voila..
  (correct me if i'm wrong)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.