Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Symantec Security Check

Anoniem
kid jansen
6 antwoorden
 • Als ik mijn Firewall (Norton Personal Firewall 2004) wil controleren via de site van Symantec, wordt mij gevraagd welk besturingssysteem en webbrowser ik gebruik. Nadat ik deze informatie heb ingevuld, wil ik bginnen met de test, maar dan krijg ik deze foutmelding

  Fout 001

  Beveiligingscontrole en Virusdetectie werken niet in uw besturingssysteem. U kunt Beveiligingscontrole en Virusdetectie uitvoeren als u beschikt over Windows 98/ME, NT 4.0 Workstation/2000 Pro/XP of Mac OS 8.1 of hoger.

  Al heb ik vaker deze test gedaan, dit is pas de eerste ker dat ik deze foutmelding krijg. Wat is hier aan te doen?
 • Je hoeft helemaal niks in te vullen als het goed is, ga gewoon naar http://www.symatec.com/securitycheck en dan kan je meteen scannen, zowel virusscanner als securitycheck
 • sorry voor de foute url, ik bedoel http://www.symantec.com/securitycheck
 • In ieder geval bedankt voor het reageren, maar ook als ik via de door u gegeven url probeer, hetzelfde verhaal.
  Als ik op die pagina kom, word je naar de volgende pagina verwezen waar ondermeer dit staat:

  "Symantec Security Check needs more information to continue

  Of ik heb blijkbaar een "te goed beveiligde computer" die zelfs door de security check niet "toegankelijk is", of ik krijg andere informatie en schermen te zien als o.a u!
 • Ik ben niet bekend met andere schermen bij symantec securitycheck dan dat ik normaal zelf krijg. Ik had wel de eerste keer dat ik het gebruikte zo'n venster waarin gevraagd wordt om een bestandje te mogen installeren en waar je dan onderaan ook kan aanvinken van software van die en die altijd vertrouwen. Verder heeft het bij mij nooit anders gewerkt. Het zou kunnen liggen aan de volgende dingen:

  1. Firewall (is tenslotte van symantec zelf)
  2. Firewall instellingen
  3. het accepteren van coockies (normaal-hoog of hoog is genoeg je moet niet alle coockies blokkeren anders werken veel sites niet meer, waaronder ook niet kwaadaardige, zoals die van hotmail/msn)
 • Die security check levert maar één ding op: koop een Symantec produkt. Het werkt niet met een andere browser dan IE en als je de instellingen laag genoeg zet om het spul te laten werken, krijg je te horen dat je instellingen zo laag staan dat het een risico is.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.