Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Eindelijk NOD32

Anoniem
=Rieske=
4 antwoorden
 • Hallo allemaal,
  Eindelijk is het mij dan toch gelukt NOD32 geïnstalleerd te krijgen! Vaste bezoekers van deze threed hebben vast wel gelezen dat dit icm Norton problemen gaf. Ik heb dan ook alles wat 'rook' naar Norton/Symantec moeten verwijderen. NAV, Firewall en Password Manager, plus nog diep inhet register moeten spitten om alle verwijzingen weg te krijgen. Maar goed het is gelukt. Na de eerste scan met NOD kom ik echter dingen tegen die mij onbekend zijn. Ik krijg de volgende meldingen:
  Error occured scanning MBR sector of the 2. physical disk Error reading sector. Dit zelfde geldt voor de 3e, 4e en 5e physical disk.
  Plus nog de melding: C:\pagefile.sys - error (file locked) [4].
  Heeft dit alles een belangrijke betekenis? en zo ja, wat moet ik er aan doen.
  Ik heb voorts geen enkele handmatige instelling bij NOD32 gedaan, werd trouwens ook niet gevraagd. Zijn er nog belangrijke punten die ik weten moet cq. instellingen die ik aan moet passen? Ik kan zo snel ook nog niet vinden of de in- en uitgaande mail wordt gescand. Ik neem toch aan dat dit gebeurt. Er zijn zoveel NOD gebruikers dat er vast wel een paar zijn die mij verder willen helpen.
  Laatste vraag: welke firewall, ZoneAlarm of Sygate?
 • Dat van die pagefile.sys heb ik ook daar kan nod32 blijkbaar niet bij ofzo, maar volgens mij is daarmee niets aan de hand.
  Ik zou voor sygate gaan als firewall, ik heb zonealarm ook gehad maar vond deze toch fijner/fijner werken.
 • Langzamerhand snap ik het niet meer! In de threed 'wat is de beste virusscanner' valt zo ongeveer iedereen over elkaar heen met de mededeling dat NOD32 zo goed is. Nu stel ik een vraag die mij al met de eerste scan overvalt en niemand van al die gebruikers weet een antwoord. Toch een beetje merkwaardig vind ik. Heeft niemand deze melding ooit gezien?
 • Dat je een melding krijgt van pagefile.sys is normaal. Dit bestand is kennelijk beschermd door Windows.

  Als ik jou was zou ik nog wel wat 'tweaken' aan Nod32. Toen ik de trial had draaien waren niet alle opties optimaal geconfigureerd. Als je hiermee vastloopt zul je je toch moeten wijden tot de 'Nod32-experts.' :wink:

  De melding error occured scanning MBR sector heb ik zelf nooit gekregen. Maar nog niet zo heel lang geleden was hier ook iemand met dat probleem. Een oplossing is naar mijn weten niet gevonden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.