Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Firewall vraag

Anoniem
gerben
2 antwoorden
  • Ik zit naar het log van mijn firewall te kijken en zit me iets af te vragen…, maar eerst wat informatie vooraf.

    Ik heb een sweex router (http://www.sweex.nl/product.asp?pid=220), en heb deze zo ingesteld dat ik op alle daarvoor bestemde tests overladen wordt met complimenten hoe stealthed ik wel niet ben :wink:
    Omdat ik toch nog wat meer zekerheid wilde dan deze hardwarematige beveiliging heb ik enige tijd geleden ook een softwarematige firewall geinstalleerd, te weten Kerio Personal Firewall. Ook nu schijnt alles stealthed te zijn.

    Wanneer ik echter ik ik het log van die Kerio Firewall kijk zie ik dat er allerlei portscans plaatsvinden. Op zich is dit niet echt een probleem, dat schijnt er nu eenmaal bij te horen. Maar wat ik me nu zit af te vragen is hoe dat uberhaupt in dat log terecht komt. Als namelijk die firewall in de router al stealthed is, dan zouden volgens mij die portscans nooit kunnen doordringen tot de softwarematige firewall, en zouden er dus ook geen meldingen in het log behoren te staan.

    Iemand enig idee hoe ik die meldingen kan verklaren? Bedankt alvast!
  • Misschien geen goede tests, en ben je toch niet zo heel erg super stealth als je denkt. Je kan met Smart Sniffer (http://nirsoft.mirrorz.com) wat dat verkeer dan allemaal is, en wat de bron poort en ip is en wat de bestemmingspoort en ip is.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.