Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Vraag over multiplayer en firewall

Anoniem
bert b.
5 antwoorden
 • Zou inderdaad best kunnen, nu alleen nog er achter zien te komen waar…
 • Je hoeft AFAIK sowiso geen poorten open te zetten om te spelen op de server van iemand anders… je probleem zit dus waarschijlijk (<– moeilijk woord man :P) ergens anders :)
 • Lijkt simpel, maar tot nu toe lukt het me nog niet. Heb inmiddels de handleiding bestudeerd en modem geconfigureerd zoals ik denk dat het zou moeten kloppen. Toch vindt de PC geen on-line gamers en het lijkt me stug dat die er helemaal niet zijn. Via de handleiding ook de verbindingen gecontroleerd, maar dat is allemaal oké. Ik ploeter voorlopig dus nog effe verder, wie nog een tip voor me heeft is erg welkom!
 • Sinds kort kan ik internetten via ADSL (voorheen via ISDN). Van Wanadoo heb ik een Speedtouch ADSL modem gekregen. Het leek me leuk om eens over Internet met anderen een spelletje te spelen (vb. Grand Prix 4 of Flight Simulator 2004, maar dat lukt niet. Via via heb ik begrepen dat dat waarschijnlijk aan het ADSL-modem ligt, omdat dat een ingebouwde firewall zou hebben. Inmiddels kan ik me op PC-gebied aardig redden, maar hier snap ik weinig van, ook al omdat het allemaal nog nieuw is voor me. Ik heb dus soortgelijke vragen zitten doornemen op dit en andere forums, maar kom niet verder. Ik weet bijv. helemaal niet hoe ik in mijn modem-instellingen kan komen om bijv. de firewall uit te zetten (dat zou geloof ik moeten kunnen). Als via configuratiescherm op Netwerkverbindingen klik, zie ik dat ik er 2 heb. Een 1394-verbinding en een LAN-verbinding. De eerste heeft een snelheid van 400 Mbps en de tweede van 100 Mbps. Bij de laatste staat ook een IP-adres vermeld. Ik hoop niet dat ik al te dom overkom, maar verder zeggen alle verdere vermeldingen me weinig. Kan iemand me met deze info verder helpen? Als jullie meer gegevens nodig hebben hoor ik het graag. Wellicht kom ik er met jullie hulp uit want ik wil het graag zelf proberen op te lossen. Dank alvast.
  Bert
 • Die tweede is je netwerkverbinding met je modem :)


  Wat je moet doen: zoek even de handleiding van je modem op, en kijk daar onder 'NAT'. NAT is een techtniek die ervoor zorgt dat IP packets op bepaalde poorten worden doorgestuurd naar een 'intern IP'.

  Bijvoorbeeld: webserver 10.0.0.1 achter modem 10.0.0.138 dat een verbinding met internet heeft op ip 62.13.45.231

  NAT wordt dan:
  Incoming IP: 62.13.45.231
  Incoming port: 80 (webserver ;))
  Local IP: 10.0.0.1
  Local port: 80

  anyway, je moet dus ff de poorten van die spellen opzoeken en dan je modem goed instellen :-)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.