Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Antivir en AVG 6.0

Anoniem
None
21 antwoorden
 • [quote:aab84fd179="gerardb"]Ik neem aan dat ik de nieuwste versie head, vanmiddag gedownload. Wat Antrix betreft: ik weet niet of je 'veeleisend' bent als je verwacht dat een scanner een bekende virus ontdekt. Ik bewaar deze diskette nl. al jaren om een virusscanner te testen. Wellicht heb jij nog nooit een virus gehad en dan voldoet iedere scanner.[/quote:aab84fd179] Heb mijn eerste computer gekocht in 1984 of 85 dat weet ik niet meer zo precies en heb wel es een virus opgelopen maar ik lig daar niet wakker van er is bij mij nog nooit een computer er door stuk gegaan en die virus krijg ik wel weer weg
 • Enige dagen geleden was op dit forum een tamelijk heftige discussie gaande wat de beste virusscanner zou zijn. Het is niet de bedoeling deze discussie opnieuw te gaan voeren, maar ik wil over genoemde twee toch iets melden. Als NAV gebruiker werd ik toch aan het denken gezet over dit programma en ben eens opzoek gegaan naar iets anders. Heb ondertussen NOD32, Kaspersky, en de gratis versies van Antivir en AVG eens geprobeerd. Om te testen heb ik nog een diskette liggen met daarop een virus uit het Winamp tijdperk. Op deze diskette staat het tamelijk 'bejaarde' Win95/CIH virus. Het vreemde is nu dat dit virus nog door Antivir of AVG herkend wordt. Dit geeft dan toch weer te denken of de kwaliteit van 'gratis' scanners wel optimaal is.
 • Toeval wil dat ik net bij een buurman een Trojan probeer te verwijderen. Hij gebruikt de AVG scanner. Bijzonder vond ik het dat de scanner wel de besmetting vond, maar geen oplossing kon aandragen deze weer te verwijderen. (ja, hij is geupdate)
  Ook niet op hun site zelf. Betreffende virus is daar zelfs volledig onbekend (Backdoor.SdBot.31.G)
  Ik ben dan toch weer blij dat symantec (onder andere, Mcaffee net zo goed bv) een behoorlijk gevulde oplossingenvault hebben. Tja, service kost geld.
 • Ofwel: there's no such thing as a free lunch.
 • Ik heb AVG er nu ongeveer 2 jaar op en geen probleem, maar misschien ben ik ook niet zo veeleisend :wink:
 • [quote:c3ff624ab5="gerardb"]Op deze diskette staat het tamelijk 'bejaarde' Win95/CIH virus. Het vreemde is nu dat dit virus nog door Antivir of AVG herkend wordt. [/quote:c3ff624ab5]Is dat met de on-access scanner, of met de on-demand scanner. En heb je de meest recente versie gebruikt? Antivir zou 'm zondermeer moeten herkennen.
 • Ik neem aan dat ik de nieuwste versie head, vanmiddag gedownload. Wat Antrix betreft: ik weet niet of je 'veeleisend' bent als je verwacht dat een scanner een bekende virus ontdekt. Ik bewaar deze diskette nl. al jaren om een virusscanner te testen. Wellicht heb jij nog nooit een virus gehad en dan voldoet iedere scanner.
 • Je hebt gelijk hoor Gerard. Het is kul te stellen dat een virusscanner de oudere virussen niet hoeft te herkennen. Kan toch vervelend zijn wanneer je door zo'n ouder virus getroffen wordt.
 • [quote:f350921d7c]heb wel es een virus opgelopen maar ik lig daar niet wakker van er is bij mij nog nooit een computer er door stuk gegaan en die virus krijg ik wel weer weg[/quote:f350921d7c]

  idd niet veeleisend dus 8)
 • [quote:200962ab0d="gerardb"]Op deze diskette staat het tamelijk 'bejaarde' Win95/CIH virus.[/quote:200962ab0d]Kun je me dat ding eens mailen in een zip bestandje? Ik ben wel benieuwd eigenlijk. PB voor mailadres pls…
 • Zou ik wel willen maar het probleem is dat ik er geen zip van maken kan. Het staat als exe bestand op diskette en zodra ik het wil zippen begint NOD te krijsen dat er een virus in zit en houdt er spontaan mee op.
  Gr. Gerard
 • [quote:1ff890d58f="gerardb"]Zou ik wel willen maar het probleem is dat ik er geen zip van maken kan. Het staat als exe bestand op diskette en zodra ik het wil zippen begint NOD te krijsen dat er een virus in zit en houdt er spontaan mee op.
  Gr. Gerard[/quote:1ff890d58f]Nou ja, de .exe is ook prima hoor. En daarnaast, je kunt NOD toch tijdelijk deactiveren?
 • [quote:c859754f7b="Captain_Kansloos"][quote:c859754f7b="gerardb"]Zou ik wel willen maar het probleem is dat ik er geen zip van maken kan. Het staat als exe bestand op diskette en zodra ik het wil zippen begint NOD te krijsen dat er een virus in zit en houdt er spontaan mee op.
  Gr. Gerard[/quote:c859754f7b]Nou ja, de .exe is ook prima hoor. En daarnaast, je kunt NOD toch tijdelijk deactiveren?[/quote:c859754f7b] Je kunt hem ook downloaden http://vx.netlux.org/vl.php?dir=@WINDOWS.Win95
 • Oh, meteen maar eens doen dan. Bedankt!
 • Graag gedaan
 • Ik heb even door die virus pagina gelopen en links en rechts wat CIH varianten geprobeerd te downloaden, maar bij mij gaat de achtergrond scanner van Antivir meteen tekeer als een blikken emmer. Ook bij het wat random klikken op andere virussen worden ze allemaal gedetecteerd.

  Moet ik er wel meteen bij zeggen dat ik vantevoren nog even geupdate had, maar dat zou voor de CIH varianten eigenlijk geen invloed moeten hebben. Ik vraag me dus af of er met de instellingen van Antivir iets mis is bij TS.
 • [quote:b3f00e55cf="Captain_Kansloos"]Ik heb even door die virus pagina gelopen en links en rechts wat CIH varianten geprobeerd te downloaden, maar bij mij gaat de achtergrond scanner van Antivir meteen tekeer als een blikken emmer. Ook bij het wat random klikken op andere virussen worden ze allemaal gedetecteerd.

  Moet ik er wel meteen bij zeggen dat ik vantevoren nog even geupdate had, maar dat zou voor de CIH varianten eigenlijk geen invloed moeten hebben. Ik vraag me dus af of er met de instellingen van Antivir iets mis is bij TS.[/quote:b3f00e55cf] Zou kunnen, trouwens er staan ook ms-dos virussen op de site bovenste pijtje kom je bij het hoofdmenu de site is er al heel lang word veel gebruikt door mensen wie iets meer van virussen willen weten en testen etc.
 • Voor de liefhebbers is er een zipfile te downloaden met 593 virussen erin. Alles exe bestanden zijn hernoemd naar efx extensie:
  http://w1.421.comhem.se/~u42142201/593virus.zip

  Bron Maxthon forum:
  http://forum.maxthon.com/forum/index.php?showtopic=1256&view=findpost&p=9078
 • Hmz, Nod grijpt al in tijdens het downen. ;)
 • Bij mij grijpt hij ook in. (NOD Rulez :P)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.