Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Vraagje over ZoneAlarm

Anoniem
kid jansen
4 antwoorden
  • Ik ben overgestapt van de Norton Firewall op ZoneAlarm, maar een paar dingen zijn mij nog niet geheel duidelijk. Als ik Alert & Logs aanklik en dan bij Log Viewer kijk, zie ik dat er soms enkele keren per minuut veranderingen optreden. Bij Direction staat Incoming, en bij Action Taken weliswaar Blocked, maar ik vraag mij toch af of dit normaal is. Als ik het goed begrijp wordt er dus met grote regelmaat geprobeerd iets naar mijn PC te sturen? Of zie ik dit niet goed?
  • Je ziet het precies goed, het www staat bol van de portscans op zoek naar evt. geïnstalleerde backdoors/trojans ect. en evt openstaande netbios-poorten (poort 135-137 in Win98, poort 445 in WinXP) die worden door Windows gebruikt voor bestands- en printerdeling in een netwerk. Normaal dus, en vandaar het nut van een firewall. Laten we wel wezen: als hij niets blokkeerde zou je hem niet nodig hebben toch? :wink:

    Jim
  • Het nut van een Firewall is mij volkomen duidelijk Jim, maar dat die poortscans met éen dergelijke frequentie werden uitgevoerd is geheel nieuw voor mij. ik dacht trouwens ook de naam van mijn provider (cambrium.nl) een keer langs te zien komen. Hoort dat er ook bij?
    Ik heb trouwens een klein netwerkje (bureau pc + laptop) en heb alleen op de bureau pc de firewall. Moet die ook nog op de laptop geinstalleerd worden? Ik gebruik het netwerkje trouwens alleen om zo nu en dan bestanden over te zetten en om de Antivirus updates voor de laptop binnen te halen. (geen router)
  • jah gewoon ook daar zonealarm installeren en dan bij zones je thuis ip als trusted toevoegen en klaar

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.