Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

shields up! en U.R.Robotics 8054

Anoniem
r.bornkamp
2 antwoorden
 • Hallo,
  Ik heb een netwerkje met een alcatel speed touch home modem en een USR 8054 Wireless Turbo AccessPoint & Router. Het werkt goed, maar nu heb ik mijn systeem eens laten scannen door "shields up!. Daar kwam uit dat alle poorten "stealth" zijn, behalve poort 113, geloof ik, die "closed"is.
  1 Maar verder krijg ik wel de mededeling dat "Solicited TCP Packets: RECEIVED (FAILED)", uit de begeleidende tekst begrijp ik dat mijn systeem (modem?) antwoordde op toegezonden pakketjes? Verder zeggen ze: "It is generally possible to increase your system's security by hiding it from the probes of potentially hostile hackers" en verwijzen daarbij naar hun discussiegroep. Maar ik hoop dat iemand me in het Nederlands uit wil leggen wat ik zou kunnen doen…
  2 Tevens staat er nog: "Ping Reply: RECEIVED (FAILED)" Volgens hen is het ook meestal mogelijk dat uit te schakelen. Ik heb in de USR 8054 onder "Management" "Allow to ping WAN-port" gedisabled, maar ik geloof dat me dat niet veel zal helpen. Maar wat dan wel?
  3 Nog een vraag: onder datzelfde "Management" kan je ook UPNP, Gaming Mode en SNMP in/of uitschakelen. Wat het eigenlijk doet wordt in de help-file niet uitgelegd. Kan iemand me advies geven hoe ik die moet instellen (ik speel geen spelletjes op het internet…)

  Alvast bedankt,

  Rob
 • zonealarm installeren, router firewall blocked geen uitgaande poorten

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.