Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Hoe goed is NOD32 nu eigenlijk???

Anoniem
None
18 antwoorden
 • Hallo,

  Na het lezen van veel reacties zoals "NOD32 rulez" enzo heb ik de trial geinstalleerd. Heb toen de zip met 593 virussen gedownd (http://w1.421.comhem.se/~u42142201/593virus.zip) en NOD32 laten controleren op virussen (met de optie "scan all files" bij extensions).

  Resultaat: 534 (van de 593) virussen gevonden, terwijl andere scanners (Norton AV, Antivir, Extendia AVK Pro, Avast, Kasperspy,…) er 587 vinden en bvb VET Antivirus 591!

  Heb wat gegoogle'd en op http://www.av-comparatives.org/ staat NOD32 maar op de 6de plaats (met de hoogste score per soort virus amper een 7de plaats).
  Uit reacties op forums blijkt NOD32 ook een ramp te zijn met trojans, en raadt men aan om naast NOD32 nog een andere virusscanner te installeren -> daar gaat het argument van weinig systeembronnen!

  Nu ga ik niet beweren dat NOD32 slecht is, maar hoe komt het dan aan al die awards en lofuitingen???
  (ik ben trouwens gewoon op zoek naar een antivirus die 'behoorlijk veilig' is, weinig systeembronnen vreet en zich zo veel mogelijk op de achtergrond houd)
 • Geen enkele test is volledig eerlijk, ligt er namelijk net aan welke virussen ze gebruiken om te testen.

  Als je nod32 goed instelt zal hij de meeste virussen pakken, echter kan het natuurlijk zijn dat hij de oude virussen niet goed ziet (Bovendien kan je in diverse hijackthislogs virussen vinden, en dan mag je raden welke scanner meestal is geinstaleerd: juist ja, norton, en bij nod32 heb ik pas een keer meegemaakt dat ik een log kreeg met een virus (die overigens bij het googlen alleen op de sophos site stond))
 • M.a.w., NOD32 is volledig te vertrouwen als (enige) virusscanner, net zoals Norton AV mijn pc de laatste jaren virusvrij heeft gehouden (maar dan wel systeembronnen vreet)?
 • [quote:47fa5cf263="juul"]M.a.w., NOD32 is volledig te vertrouwen als (enige) virusscanner, net zoals Norton AV mijn pc de laatste jaren virusvrij heeft gehouden (maar dan wel systeembronnen vreet)?[/quote:47fa5cf263]Precies. En elke scanner laat wel eens een steekje vallen. Ik heb dat in een andere topic ook al eens gezegd; er bestaan eigenlijk geen echt slechte virusscanners, zoals er ook geen 1 allerbeste scanner bestaat. Je hebt wel scanners die gemiddeld genomen vaak in de top zitten of juist net daaronder. Maar in de praktijk heb je meer aan het feit dat de ene scanner gewoonweg fijner werkt dan de ander, dan dat je een duidelijk verschil merkt in herkenning van het totale aantal virussen.

  Daarnaast kan een scanner de ene dag een virus laten schieten, terwijl dat met een update van een uur later keurig tegengehouden wordt. Ik zou dus vooral een scanner kiezen op basis van gebruiksgemak en niet meteen blind staren op de score in 1 enkele test.
 • Wat ook de kwaliteit van een virusscanner bepaalt is de mate waarin er valse meldingen gegeven worden en de geslaagde pogingen om een besmet bestand te cleanen. Niet alleen het aantal virussen wat een scanner vind is van belang.
 • De kwaliteit van een virusscanner hangt voor een groot deel ook af van de snelheid waarmee virusdefinities geupdated worden. En juist daarin is NOD32 heel goed.
  Overigens heb ikzelf nog niet meegemaakt dat NOD iets over het hoofd zag (maar 't kan natuurlijk), wel het omgekeerde, n.l. dat NOD een aantal virussen en trojans uit systemen haalde die daarvóór met Norton beveiligd waren.
  Als je NOD goed wilt instellen vind je op http://www.wilderssecurity.com/showthread.php?t=37509 wel bruikbare info, en nog wel in de vorm van plaatjes :P .
 • Heel leuk dat zipje met virussen, ik heb hem gelijk gedownload om hem door norton internetsecurity 2004 te laten testen, hij vond 588 van de 593. Toch netjes!
 • Ja maar oude zooi is ook het enige wat hij vind, iets nieuws laat ie lekker met rust, en als hij het ziet verwijdert hij ze niet.
 • Als jij ze ziet dan onderneemt hij actie neem ik aan, als hij ze herkent dan doet ie er wat mee. Enne, waarom zou hij alleen oude zooi vinden? Het lijkt me dat in dat zipje ook aardig recente zitten. En ja als virusscanner 593 ziet dan vind ik dat knap, met deze prestatie ben ik tevreden.
 • Het applikaat voelt hier plezierig licht aan en gebruikt weinig schijfruimte en met het scannen van het geheugen "AMON", ben ik gekomen tot een fijn scannertje….

  Peiky..
 • ik hoor al vaak mensen over nod32 maar zelf ga ik voor panda als ik een goede viruscanner wil en wat wil betalen ik heb nu avast en antivir.. ik heb ook gelezen dat je een llicentie moet kopen van 33 euri voor nod32 na dat je hem gekocht.. damn das duur voor 29 hebbie panda titanium en iz net zo goed.. 8)
 • Kun jij ook diep sleutelen aan je Panda?

  Peiky.
 • Niet helemaal juist ThaOdie, je betaald 33 euri voor de licentie!
 • Panda net zo goed als norton? KWATS
 • Kheb dat file ook eens laten scannen met de on-line scanner van housecall en deze vind geen enkel virus :o :o
  Bitdefender vind er hier 588
 • Daarom laat ik mensen ook niet meer met housecall maar met bitdefender scannen tegenwoordig,
 • [quote:de4d59b477="pcguy"]Panda net zo goed als norton? KWATS[/quote:de4d59b477]

  Panda is beter..GEEN KWATS
 • en norton iz K.U.T. omdat het eerst je pc sloom maakt daarnaast je prullenbak in beslag neemt en niet te verwijdere valt.. en norton haalt er niet veel uit.. iz gebleken in de vorige topics dus ik weet niet waarom ze nou elke keer bij installatie van een comp norton installeren.. :-?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.