Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Vraagje over Mozilla Firefox

Anoniem
gerardb
15 antwoorden
 • Door de vele positieve geluiden die ik lees over dit programma heb ik deze vanmiddag ook geiïnstalleerd. Hoewel nog vele instellingen mij niet duidelijk zijn, sprong er echter gelijk één uit. Als ik op Tools en daarna op Read Mail (0new) klik verwachte ik dat OE zou opstarten en ik de mail kon inzien. Bij mij komt echter "Welkom bij MSN Explorer" te voorschijn om geïnstalleerd te worden. Aangezien dat ongeveer het laatste is wat ik wil, vraag ik mij af: doe ik iets fout, of is die optie niet bedoeld om email te lezen.
 • Raar, zal morgen eens op onderzoek uitgaan voor je,
 • Is idd vreemd.. hier bij mij werkt het prima… maar ik gebruik wel OE niet maar thunderbird. heb je de laatste versie van firefox? 1.0 PR
 • Hier ook, heb Firefox 0.9.3 en als ik op het mail-icoontje klik in Firefox wordt automatisch Outlook geopend.
 • [quote:60c8ccfd65="Mrs.Birdlover"]Hier ook, heb Firefox 0.9.3 en als ik op het mail-icoontje klik in Firefox wordt automatisch Outlook geopend.[/quote:60c8ccfd65]

  Kan beter even upgraden, 1.0 is veiliger.
 • [quote:733465d2ee="pcguy"]Kan beter even upgraden, 1.0 is veiliger.[/quote:733465d2ee]
  Thanx pcguy, ik wist niet dat die nieuwe versie alweer uit was.
  Het leven gaat ook zo snel hè :) .
 • Voor alle duidelijkheid: ik gebruik Firefox version 1.0 Preview Release.
  Ik zie overigens geen Mail 'icoontje' is die wellicht weg in de nieuwste versie?
  Ik bedoelde dus, 'Read Mail via Tools'.
 • Misschien moet je OE nogmaals aanvinken/instellen (in OE zelf) als zijnde de default email client?
 • Zou een mogelijkheid zijn cK, het probleem is echter dat in OE bij Extra, Opties, Algemeen, waar je in kunt stellen dat OE de standaard client is, deze opties 'licht grijs' zijn, dus kan ik ze niet aan- of uitvinken. Misschien ook een idee waar dit aan ligt?
 • Heb je windows xp? Zo ja, ga eens naar programmatoegang en instellingen en kijk of de optie (OE..dit programma toegankelijk maken) staat aangevinkt bij 'aangepast'.
 • Best miekemoes, ik gebruik inderdaad XP home. Maar de optie die jij noemt waar vind ik die ergens? ik heb nl. geen idee!
 • Kijk eens in je start> onder het icoontje configuratiescherm moet 'normaal gezien' het icoontje staan met programma-toegang en instellingen. Indien je het daar niet vind, dan ga je gewoon naar je softwareoptie (dus programma's installeren of verwijderen) en daarna links zou je dus ook die optie moeten terugvinden van programmatoegang en instellingen.
 • [quote:8f7857c98d="pcguy"][quote:8f7857c98d="Mrs.Birdlover"]Hier ook, heb Firefox 0.9.3 en als ik op het mail-icoontje klik in Firefox wordt automatisch Outlook geopend.[/quote:8f7857c98d]

  Kan beter even upgraden, 1.0 is veiliger.[/quote:8f7857c98d]

  Zojuist gedaan :D
  Bedankt voor de tip!
 • Miekemoes, De optie staat bij mij inderdaad alleen onder 'sofware' Het ziet er als volgt uit: bij kies een standaard programma voor e-mails, staat mijn huidige e-mail programma gebruiken aangevinkt. Daaronder staat OE. Als ik deze aanvink wordt de optie 'dit programma toeganklelijk maken' lichtgrijs.
  Met als gevolg dat OE aanklikken geen nut heeft. Spring na 'OK' gelijk weer terug naar de oude situatie. Het gaat hier dus om de opties onder "aangepast". Wat overigens wel vreemd is dat de optie 'New Message' Ctrl+M wel werkt. Nog een idee misschien?
 • Idd… zoals je aangeeft.. zo moet het ook. Dus.. mijn huidige e-mail programma gebruiken moet aangevinkt staan en dan verder moet de optie OE, dit programma toeganklelijk maken ook aangevinkt staan. Dus, deze instellingen zijn al goed.. doch, zou ik wel niet weten hoe het komt dat je je OE niet rechtstreeks via je firefox kan openen. Ik kan het zelf niet uittesten omdat ik OE niet gebruik.. Bij thunderbird werkt het wel prima hier.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.