Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Windows XP SP2 en firewall

Anoniem
pcguy
5 antwoorden
 • Ik zit in een 3 computer netwerkje thuis achter een router/hub. Zeer onlangs heb ik Windows SP2 geinstalleerd. Ik heb ergens gelezen in PCM of ComputerTotaal(maar kan dat niet terugvinden) dat je beter de Windows firewall van SP2 kunt uitzetten als je al een firewall gebruikt van de router. Als ik de Windows firewall uitzet krijg ik bij het opstarten en ook daarna telkens het bericht van het Beveiligingscentrum dat ik een veiligheidsprobleem heb. Dat is natuurlijk vervelend. Kan iemand hier wat helderheid in verschaffen?
 • in dat veiligheidscentrum heb je een linkje met meldingen, links onderin ,,,

  daar kun je de meldingen van die zooi uitzetten …
 • volgens mij regelt je firewall in je router alleen het inkomende verkeer, maar laat hij het uitgaande verkeer van je pc ongemoeid. Een softwarematige firewall is dus wel nodig. Hier kun je dus de windows firewall voor gebruiken of anders een firewall van een ander merk. Als je dat doet moet je wel de windows firewall uitzetten want 2 softwarematige firewalls tegelijk draaien levert wel een slechte beveiliging op.
 • Inderdaad, software matige firewall is wel nodig, windows firewall wel uitzetten zoals al gezegd,

  Goede firewalls zijn sygate en zonealarm,
  Kijk eens hier:
  www.zonelabs.com
  www.sygate.com
 • Ik heb begrepen, dat de Firewall in SP2 al actief is van de eerste seconde dat het systeem opstart en dat bijvoorbeeld Norton pas op een later moment actief wordt.
  Ik merk geen problemen in programmatuur wanneer beiden actief zijn.
  Haal ik bij het uitschakelen van de Windows firewall niet een groot gedeelte van het veiligheidsaspect waarvoor juist SP2 is gelanceerd onderuit?
  R.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.