Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

computer (XP) kan wel aanmelden maar logt direct weer uit

Anoniem
oghkru
4 antwoorden
 • volgende probleem:

  Betreft een Acer notebook met Windows XP (van collega). Heeft een update gedraait van Adaware en daarna is het fout gegaan. Krijg wel het inlogscherm maar zodra je inlogt knal je er direct weer uit om weer te kunnen inloggen. Al in veilige modus gestart met administrator maar helpt ook niet. Met Knoppix CD de notebook opgestart (boot CD) maar dan kan ik weer geen bestanden kopieeren of verwijderen (had ieder geval adaware.exe even willen hernoemen). Probleem is dat doordat ik niet kan inloggen ik niet bij de bestanden kom onder dos. Wel op C-prompt gekomen maar als ik CD \program files doe dan gebeurt er niets. Kom wil in C: + C:\windows + C:\windows\system32 etc. Wil gaan kijken of ik met een Bart CD via:(http://www.avast.com/eng/products/desktop_protection/avast_bart_cd/avast_bart_cd_downlo.html) iets kan doen.

  Collega wil graag z'n bestanden houden dus XP opnieuw installeren is toch een beetje scarry dan.

  Heeft iemand ervaring
  :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
 • In veilige modus kun je AdAware niet starten? Ik bedoel niet om te scannen maar om de verwijderde bestanden terug te zetten. Deze zitten in quarantaine. Lukt dat niet?
 • nee, dat lukt dus ook niet. Ook in veilige modus moet ik me gewoon aanmelden (ook geprobeer als administrator) en zoals gezegd word ik direct uitgelogd direct nadat ik ben inlogd. Als dit kon zou ik inderdaad b.v. een systeemherstel o.i.d. doen (ieder geval adaware even uitschakelen daar ik bang ben dat deze het is die direct gaat scannen als er aangemeld wordt en hier iets fout gaat).
 • Je kan ook proberen om op te starten met het Windows CD-ROM. Je voert dan wel een reparatie uit. Het probleem is meestaal dat na een reparatie de SP1 of SP2, of andere patches verwijderd worden dus deze moeten dan opnieuw geïnstalleerd worden.

  Falco

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord