Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Wat is ESP protocol ?

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Ik kreeg van outpost (firwall) de melding dat mijn pc probeert te communiseren via het ESP protocol :o wat is dit ? en moet ik dit blokkeren ?
 • Als ik me niet vergis (doe ik naar mijn weten ook niet zo vaak, dus zeg het als het wel zo is) is het een protocol voor beveiliging (dmv encryptie)of authenticatie, je kan het iig gewoon door laten gaan, ik ken namelijk geen malware/spyware of wat dan ook wat van dit protocol gebruik maakt of wat op de hiervoor gebruikte poorten 2070 en 2797 communiceert.
 • Je kan ook ff googlen, dan vind je het ook wel, verder kan je voor een korte beschrijving per port ook gebruik maken van http://www.iana.org/assignments/port-numbers
 • ESP staat voor Encapsulating Security Payload en is een onderdeel van IPsec. IPsec is een protocol om een beveiligde (al dan niet encrypte) netwerk verbinding op te zetten.

  Data wordt over een netwerk verstuurd in kleiene pakketjes. ESP plakt aan de voor en de achterkant van iefder pakketje een zgn. header en trailer met daarin encryptie informatie. daardoor is het datapakket tijdens transport niet te ontcijferen. Aan het eindpunt worden de ESP header en trailer weer van het datapakketje 'afgeknipt en houd je de originele data over.

  Binnen IPsec heb je ook nog de zgn. Authentication Header. (AH) Wanneer deze header aan een datapakket wordt toegevoegd kan de inhoud van het pakket tijdens transport niet gewijzigd worden. AH en ESP vullen elkaar dus aan om een volledige beveiligde verbinding te maken, maar kunnen ook los van elkaar gebruikt worden.
 • Bedankt voor de aanvulling en de duidelijkere uitleg, ik wist dat het iets met encryptie te maken had, maar daar hield het dan ook mee op. Maar ik had iig duidelijk gemaakt dat je het gewoon door kon laten zonder gevaar te lopen.
 • Ok , thx voor uwe uitleg :wink:
  hoef ik me daar dus geen zorgen meer om te maken :D :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.