Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

beveiling uitgeschakelt

Anoniem
Glimi
9 antwoorden
 • hoi ik heb een vraag..ik heb op de site van microsoft de update van windows xp gedownload…maar nu geef ie elke keer aan dat me northon antivirus uitgeschakelt staat..en ik weet echt niet hoe je hem weer kan aanzetten..de rest zoals firewall staat gewoon aan.

  hoe krijg ik northon weer aan??want als ik op inschakelen druk,dan geeft hij gewoon geen reactie en blijft uitstaan.

  PS:leuk forum hoor..lijkt erg op Powerzone :) :wink:
 • Norton zelf even updaten middels liveupdate.
 • heb ik al een paar keer gedaan maar hij geeft nu aan dat er geen nieuwe updates beschikbaar zijn,hij is up to date
 • Welke update? Service pack 2 neem ik aan?

  Zet in het beveiligingscentrum (of hoe dat heet) de virusscanner op zelf controleren. Vervolgens herstart je enkele malen en kijk je of norton ook start. (na het opstarten even geduld hebben, norton doet het altijd rustig aan)


  Als norton niet meer start (of start op disabled en komt niet op enabled te staan na een tijd wachten) doe je even een online scan: http://www.bitdefender.com/scan/licence.php

  (kan lang duren, als je een inbel verbinding hebt dat je per minuut betaalt schakel je systeem herstel uit en herstart je in de veilige modus en vervolgens laat je norton een full system scan doen in de veilige modus.

  Nadat je de virusscan hebt gedaan:
  scan je met ad-ware in de veilige modus: http://users.pandora.be/marcvn/spyware/1414188.htm
  Scan je met spybot in de veilige modus: http://users.pandora.be/marcvn/spyware/1127646.htm

  Blijft het probleem meld je je terug.
 • in windows beveiligingscentrum staat nergens iets zodat je de virusscanner op zelf controleren kan zetten??

  PS:in me taakbalk(rechtsonder)staat normaal een icoontje van northon..nu staat er een soort badge(zo'n ding wat een agent ook heeft :oops: ) met een rood rondje erin en een wit kruis in het rode rondje.
 • In het beveiligings centrum kon ik dat toendertijd instellen, (voor zover ik SP2 gehad heb, baalde er zo van dat ik achter de instalatie maar een format c heb gegooid)

  Kijk anders even wat die melding inhoud? Zal norton wel ergens melden? (Ik gebruik norton zelf niet)
 • Uit je berichten kan ik niet opmaken welke versie van Norton je gebruikt. Is het niet zo dat een wat oudere versie, ook al is ie geupdated, problemen kan geven met SP2? Ik gebruik zelf geen Norton maar iets dergelijks staat me bij.
  Heb je trouwens in het beveiligingscentrum al gekeken bij 'Meldingen van beveiligingscentrum instellen? Als 'Virusbeveiliging' aangevinkt staat zou ik dat eens weghalen.
 • [quote:3ef7a592a6="HankPiano"]Uit je berichten kan ik niet opmaken welke versie van Norton je gebruikt. Is het niet zo dat een wat oudere versie, ook al is ie geupdated, problemen kan geven met SP2? Ik gebruik zelf geen Norton maar iets dergelijks staat me bij.
  Heb je trouwens in het beveiligingscentrum al gekeken bij 'Meldingen van beveiligingscentrum instellen? Als 'Virusbeveiliging' aangevinkt staat zou ik dat eens weghalen.[/quote:3ef7a592a6]

  ja die staat aangevinkt,maar dat zelfde geldt ook voor de firewall en van heb ik geen last,die staat gewoonn ingeschakelt…en dat zou ook moeten bij Northon Antivirus toch??

  ohja: ik heb versie 2004 pro.
 • [quote:62ca6ac611="Glimi"]ja die staat aangevinkt,maar dat zelfde geldt ook voor de firewall en van heb ik geen last,die staat gewoonn ingeschakelt…en dat zou ook moeten bij Northon Antivirus toch??[/quote:62ca6ac611]
  Ik neem aan dat je de firewall van XP gebruikt. Die herkent Windows dus wel. Wellicht herkent hij Norton niet, dat is geen fout van Norton maar van Windows. Als je dan de melding uitzet betekent dat niet dat Norton niet meer werkt, je bent alleen die vervelende melding kwijt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.