Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

SpywareBlaster 3.2 iemand ervaring mee?

Anoniem
None
11 antwoorden
 • Heeft iemand ervaring met het programma [b:d07354facb]SpywareBlaster 3.2 [/b:d07354facb]? Ik twijfel of ik het op mn computer moet zetten. T lijkt me aan de ene kant wel handig maar als het mn computer vertraagd (al is het maar een klein beetje word op de site beweerd) en het toch geen nut heeft doe ik het net zo lief niet
  Alvast bedankt van jacie
 • Het vertraagt je computer niet. Het blokkeert de installatie van diverse spyware. Bijvoorbeeld door ze in internet explorer als 'restricted site' te registreren. Er blijft dus niks op de achtergrond draaien. Je kunt dit programma gerust gebruiken.
 • maar heeft het ook echt nut?
 • Zie mijn vorige antwoord.
 • ja dat snap ik wel maar ik bedoel er wordt aardig veel van beweerd maar houd het spyware ook echt goed buiten? Ik snap wel wat het doet maar ik wou eigenlijk weten hoe goed het ongeveer is
 • [quote:ec79b8a6b4="jacie"]ja dat snap ik wel maar ik bedoel er wordt aardig veel van beweerd maar houd het spyware ook echt goed buiten? Ik snap wel wat het doet maar ik wou eigenlijk weten hoe goed het ongeveer is[/quote:ec79b8a6b4]

  Hoi,
  Zet het er maar gerust op, ik heb het al maanden draaien, merk er niets van met trager zijn ofzo.
  Er was wel een site die mijn startpagina wilde veranderen, dan krijg je daar een popup van en dan heb je de keus weigeren of door laten gaan. Dus gewoon doen is gratis en je kunt hem nog updaten ook.groetjes.
 • Eén vraagje nog over SpywareBlaster. Ik heb hem een poosje geleden ook geïnstalleerd. Maar ik zie zo op het eerste gezicht nergens dat hij (zoals de virusscanner etc.) op de achtergrond meedraait als een soort watchdog. Toch schijnt hij dat te doen, gezien de taak waarvoor hij staat. Iemand enig idee hoe dit zit?
 • Het wordt eentonig: zie mijn vorige antwoord.
 • Ja, dat had ik wel gezien Gerben, er draait dus niets op de achtergrond. Maar wat ik mij afvroeg is hoe hij dan toch kan optreden [b:6322732a21]tijdens[/b:6322732a21] een poging tot binnendringen van spyware, en niet pas achteraf zoals bij SpyBot en AdAware. Of nestelt hij zich met een "hook" in de browser zodat je hem niet rechtstreeks ziet in de lijst van lopende programma's?

  Edit:
  En blijkbaar ligt hij niet bepaald wakker van tracking cookies, want die vist AdAware er toch achteraf nog uit.
 • Misschien kun je op de navolgende link wat antwoorden vinden:
  http://www.wilderssecurity.com/forumdisplay.php?s=6a04bd7b3e1a8c04dfd7728fe15b41a8&f=23
 • O.K. ik begrijp het inmiddels. Blijkbaar werkt het door een lijst van verdachte sites in de beveiligingszone van IE te plaatsen en het toelaten of tegenhouden verder volledig aan IE zelf over te laten. M.a.w. in plaats van al die url's zelf in te moeten vullen. Verdraaid handig, en dus inderdaad geen extra systeembelasting door een extra programma op de achtergrond.
  Bedankt.

  Edit:
  En blijkbaar worden tracking cookies als doorgaans onschuldig beschouwd.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.