Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

[Ad-aware] wat is slecht en wat niet?

Anoniem
carlobernardini
7 antwoorden
 • Ik wil mijn computer graag op spyware scannen, maar ik weet dat ad-aware niet alleen slechte bestanden vind, maar ook protocollen voor internetconnectie bijvoorbeeld, weet iemand misschien een manier om slechte en goede bestanden makkelijk uit elkaar te houden??
 • Naar mijn weten kan alles wat Ad-aware vind gewoon weg zonder risico, ik heb hier nooit problemen mee gehad. Eventueel zou je bestanden terug kunnen zetten. Maar cookies, MRU-lists etc kunnen gewoon verwijderd worden.
 • nou volgens mij niet, want een vriend van me heeft een keer met ad-aware zijn systeem gescreend en toen heeft hij gewoon alles weggegooid en het gevolg was dat zijn dial-in instellingen weg waren waardoor hij niet meer op internet kon
 • Dan was zijn systeem wel heel erg vervuild met spyware en adaware, dat kan niet anders, mischien een tip voor je vriend http://www.firefox.com :wink:
 • Precies, dit kon bv gebeuren als je de spyware uit (het oude?) Kazaa verwijdert, dat had zich 'ingenesteld' oid in je dial-up-gegevens.
 • in theorie kun je alles wel weggooien wat ie vind..

  je moet er altijd wel even naar kijken ( doe ik persoonlijk wel), even kijken of er gekke dingen tussen staan ( tracking cookies etc hebben we allemaal wel), maar of er geen afwijkende dingen tussen staan, dit kan ook duiden op een lek ergens ( firewall, software, virus etc..)

  btw:

  grappig die 1e 2 posts te zien ( 2 mooie passende avaters na elkaar :D
  )
 • [quote:f5f83b1fa9="taco78"]Dan was zijn systeem wel heel erg vervuild met spyware en adaware, dat kan niet anders, ———- :wink:[/quote:f5f83b1fa9]Ook zonder al te erge vervuiling kan spyware na verwijderen je systeem verzieken, één is al genoeg! Juist Kazaa-achtige programma's zijn hier berucht om. Is al onnoemelijk veel discussie over geweest in dit forum. Eén van de laatsten is deze. Dat gaat ook over het herstellen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.