Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Zone Alarm Houdt soms dataverkeer tegen

Anoniem
webspider
3 antwoorden
  • Ik heb altijd zone alarm aanstaan nu valt het me op dat die soms websites tegenhoudt b.v. ik bekijk net telegraaf.nl dat doet die gewoon en moviemeter.nl doet het niet, toen deed ik zonealarm uit en toen kreeg ik wel moviemeter.nl te zien. weet iemand waar dit aan ligt?


    of kan iemand mij een betere firewall een voorkeur geven
  • Gebruik ook ZoneAlarm maar ik merk niets raarsop.. (dat de website van de telegraaf ook werkelijk echt net zo lelijk is als de krant zelf, maar dat heeft er niet echt mee te maken).

    Heb je in program control je browser volle toegang gegeven? Staan er misschien andere functies aan zoals privacy control (ad-blocker, cookie control)? Webfiltering?

    Het kan ook nog zijn dat je gewoon de melding terug kan lezen in je logfiles waarom iets word geblokt!
  • Sommige servers maken gebruik van "ident", via poort 113. Om te kijken wie er binnenkomt, zeg maar. De server verzend dan geen data voor hij op die ident aanvraag antwoord krijgt. Komt ook wel voor met FTP servers. Zonealarm laat dit wel toe, als je de beveiliging (tijdelijk) op "medium" instelt. Overigens de ident poort een lastig geval, omdat er zowel onschuldig gebruik, als minder onschuldig verkeer kan voorkomen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.