Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Norton antivirus kan virussen niet verwijderen

Anoniem
None
20 antwoorden
 • [quote:f4491b5da2]Wat betreft downloaden + installatie van programma’s: ik heb op D:\ een mapje gemaakt met de naam Downloads. Soms zoek ik uren lang naar leuke + goede programma’s. Bij downloaden geef ik ze een eigen naam, anders vergeet ik waar is het goed voor. Als ik ± 700 MB aan programma’s heb staan: scan ik het mapje Downloads voor virussen en vervolgens brand ik mapje op een CD. Ik heb inmiddels heel wat CD’s met goede programma’s. [/quote:f4491b5da2]

  Dat doe ik ook altijd :D Heb ondertussen 14 cd's met progjes en alweer bijna 2 cd's klaarstaan op mijn harddisk. Maar ik game ook veel, en ik download soms updates van nogal vage sites, en wil wel een scanner loslaten voor ik ze open…

  [quote:f4491b5da2]Wat ik nog beter vindt is hun service Als ik over een nieuwe (vreemde) bestandje twijfel, mail ik ze gewoon. Bestand zippen, mailen, en ½ uur later heb ik een nieuwe tool voor verwijderen. Bovendien wordt elke vreemde bestand direct door hun opgenomen. Echt SUPER!
  [/quote:f4491b5da2]

  Inderdaad, echt super service, ik heb ontdekt dat ze maarliefst 8x per dag updates uitbrengen, tegen een magere 1x per 1-3 dagen van norton..

  [quote:f4491b5da2]Wat betreft antivirus programma’s de ergste vind ik de houding van de winkeliers. Deels begrijpelijk (ze willen geld verdienen) maar niet echt sportief.
  Iemand koop een PC, gaat naar huis, gaat internetten en met beetje pech heeft binnen 1 uur problemen. Men gaat terug naar de winkel: PC doet het niet… Verkoper: ‘het kan een virus zijn, u kunt maar beter NAV kopen (of McAfee)’. Men gaat naar huis met zijn antivirus van ± 50 €. Meestaal lukt het niet om te installeren (virus houdt het tegen). Men gaat terug naar de winkel. Verkoper: ‘het zou wat meer aan de hand zijn, breng PC hier’. Men doet dat en.. KASSA voor de winkelier.[/quote:f4491b5da2]

  Dit vind ik inderdaad schandalig, laatst kon mijn oma haar pc niet aankrijgen (omdat er een toets vastzat, en dan start hij niet) en toen heeft een of andere zaak hem "gerepareerd" voor 15 euro (meer dan de prijs van een nieuw sweex toetsenbord). Ook hebben ze haar nog eens op het hart gedrukt toch vooral een goede firewall te kopen, terwijl ik sygate er voor haar had opgezet (gratis versie)… En dat met telefoon internet. Maar jah, mijn oma wordt al bang bij het idee dat mensen "inbreken" in haar computer, dus ja, 60 euro voor Norton internet security 2004 (op een pentium I 75 met 32 mb :cry:) kon er ook nog wel af! Het is toch om te huilen, je bent zomaar 75 euro kwijt, terwijl je deze software niet eens kunt draaien op zo'n pc… DAT WEET DIE WINKEL NATUURLIJK OOK WEL (dat hoop ik dan maar) En dan kom je als omaatje natuurlijk weer bij de winkel terug om te zeggen dat het installeren niet lukt… Nou, dat heb ik gelukkig kunnen voorkomen! Norton is inmiddels weer terug naar de winkel, en ze draait nog steeds zonder problemen F-prot en Sygate :wink:
 • Hallo,

  Vanavond dacht ik, laat ik mijn pc maar weer eens scannen. En wat bleek? Norton vond 10 geinfecteerde bestanden! :cry:
  Ik dacht, hup verwijderen die troep, maar dat ging niet!
  [img:49dbb9ecb5]http://home.hccnet.nl/lennard.schaap/norton%20antivirus.JPG[/img:49dbb9ecb5]
  Dit plaatje laat de status zien…

  Ik heb vervolgens alle schijven een voor een gescand (met NIET binnen archieven scannen aan) en toen werd er niets gevonden. Het virus zit dus in een of meer archieven. Maar hoe kom ik er achter WAAR het virus zit?

  Alvast bedankt,
  Groet Lennard
 • Misschien herstelpunten verwijderen en vervolgens opnieuw scannen?
 • Regelmatig wordt een dergelijke vraag geseld en zoals Falconetti al aangeeft, heeft dit naar alle waarschijnlijkheid met het Windows herstelpunt te maken (immers, als je al een virus hebt en er wordt een herstelpunt gecreeërd, wordt daarmee het virus ook opgeslagen in het herstelpunt).
  Virus verwijderen, herstelpunt verwijderen, nogmaals scannen. Clean? Dan nieuw herstelpunt aanmaken.

  Wellicht is makkelijker i.v.m. toekomstige vragen om bovenstaande oplossing toe te voegen aan "Sticky" postings.
 • Voorstel: Gooi NAV weg… Is een en al troep dat ding… neem liever een AV medium als Panda Platinum / Titanium of nog beter Kaspersky… Voor die virussen die hij heeft gevonden kan je beter een keertje ad-aware draaien, want die herkent het niet als virussen maar als hacking attempts en verwijderd ze alsnog.

  Succes
 • Nav is inderdaad hartstikke bagger, of is het toeval dat in veel hjtlogs met nav nog dingen zitten die een fatsoenlijke scanner eruit pakt? In mijn ogen is de beste scanner (zoals jullie vast al wel weten) nod32, gewoon doet wat ie moet doen en draait lekker soepel.
 • [quote:83e474483b="Falconetti"]Misschien herstelpunten verwijderen en vervolgens opnieuw scannen?[/quote:83e474483b]

  Sorry maar systeemherstel staat uitgeschakeld en alle herstelpunten waren al verwijderd (Had ik beter even kunnen vermelden achteraf gezien :roll: )

  [quote:83e474483b]Voorstel: Gooi NAV weg… Is een en al troep dat ding… neem liever een AV medium als Panda Platinum / Titanium of nog beter Kaspersky… Voor die virussen die hij heeft gevonden kan je beter een keertje ad-aware draaien, want die herkent het niet als virussen maar als hacking attempts en verwijderd ze alsnog.
  [/quote:83e474483b]

  Panda hoef ik niet, heb het ooit bij iemand anders gezien, dat hele systeem draaide in de soep doordat panda windows files weggooide omdat hij dacht dat het een virus was (het kon natuurlijk een geinfecteerd bestand zijn, maar panda had moeten weten dat het bij windows hoorde en het proberen op te schonen)…

  Maarrrr…. ik heb deze maand bij PCM een cd gekregen met Kaspersky erop (full version)… Die ga ik dus maar eens installeren.

  Even ad-aware en spybot gedraaid en nu zijn er al een aantal dingen verwijderd door Spybot (adaware vond niets, maar spybot vond 20 dingen). Ik zag in de opties van norton dat spy- en adware detectie aanstond en heb ik nu uitgezet… Ben benieuwd of hij nog virussen vind nu!

  Ik hou jullie op de hoogte!

  Greetz
 • Het probleem is inmiddels opgelost. [i:161d672484]Alle infected files zaten in een of ander rar bestand dat ik op een lanparty had gekopieerd van iemand. [/i:161d672484]Aangezien dit nogal veel bestanden waren had ik nog niet gekeken wat het allemaal was. Maar na het verwijderen van dit bestand vond norton niets meer

  [img:161d672484]http://home.hccnet.nl/lennard.schaap/norton%20antivirus%20II.JPG[/img:161d672484]
  Deze beschrijving hadden alle 10 de files (alle virussen zaten in slet.rar)

  [b:161d672484]Bedankt voor jullie hulp![/b:161d672484]
 • Sapphire,
  Goed dat je de foute bestanden hebt opgespoord. Zo zie je het maar dar slet/slut niet echt samen gaat met hacken… :lol:
  Ik weet niet welke versie van AdAware jij gebruikt. De SE editie werkt ietsje beter. In principe is Spy Sweeper wel dé topper.

  Wat betreft NAV: echt troep is het niet. Ik begrijp nog steeds niet sommige reacties in het trend van: ‘gooi dat troep/bagger weg’. Dat is dus prietpraat.
  Ik geef wel toe: Kaspersky is beetje dé Rolls Royce wat betreft AV en vooraal met een super service.

  grtz
  Falco
 • Ik gebruik inderdaag Adaware SE (Personal) :wink:
 • [quote:c1abf656af="Falconetti"]Sapphire,


  Wat betreft NAV: echt troep is het niet. Ik begrijp nog steeds niet sommige reacties in het trend van: ‘gooi dat troep/bagger weg’. Dat is dus prietpraat.
  Ik geef wel toe: Kaspersky is beetje dé Rolls Royce wat betreft AV en vooraal met een super service.

  grtz
  Falco[/quote:c1abf656af]

  Ik heb een tijdje geleden door allerhande problemen even tijdelijk nav2004 terug op mijn PC gehad. Sorry maar het is ECHT BAGGER. Toen ik Kaspersky geïnstalleerd had, vond die zomaar eventjes [b:c1abf656af]7[/b:c1abf656af] virussen. Die gewoon lekker meedraaiden onder NAV2004. 8)
 • Wat ik bedoelde met het vreemd vinden van reacties in het trend: bagger, etc is het volgende=
  Men komt of een forum (deze of anders) met een vraag of probleem. Dus je wil geholpen worden.
  Ik zie het net zoals je naar een garage gaat. Je komt daar aan met je Ford of VW of whatever.
  Je verwacht dat men jou probleem op gaat lossen.
  Wat heb je dan aan een antwoord in het trend: gooi de auto maar weg en koop een betere (andere merk).
  Dat is dus prietpraat! En dit lost mijn probleem dus niet op :cry:

  En als je Norton echt BAGGER vindt, waarom heb je dat op je PC gezet dan? Waarom niet een of andere gratis flutje van antivirus?
  Kaspersky is Top maar dat kan niet iedereen betalen.
  Dat Norton de 7 ‘virussen’ niet kon vinden, dat kan. Maar het is niet de enige. Panda vindt ook niet alles en Trend soms ook niet.

  Overal mankeert wat. Ik test sinds kort de nieuwste Firefox. IE was/is lek maar…Firefox ook. :-?
 • @ Falconetti
  Ik heb inderdaad jaren een hoog aanzien gehad van NAV. Vooral door dit forum (RIESKE) ben ik gaan inzien dat er toch iets aan zou haperen. Dat ik een tijdje geleden opnieuw NAV op mijn pc gezet had heeft gewoon te maken met het feit dat ik NAV voor zo'n tijdelijke oplossing toch nog beter vindt dan één of ander gratis sh*tscannertje. Maar als degelijke oplossing schiet NAV te kort, wat ik toen weer merkte door die 7 virussen, en daarom kan ik soms wel eens reageren als ik in reclame of dergelijke zie dat NAV een awardwinning scanner is. Dan vraag ik me af [b:1f118e92e9]" wie zit er in die jury???"[/b:1f118e92e9] :o
 • [quote:adadf8afe1]daarom kan ik soms wel eens reageren als ik in reclame of dergelijke zie dat NAV een awardwinning scanner is. Dan vraag ik me af " wie zit er in die jury???" [/quote:adadf8afe1]

  Op dit punt geef ik je helemaal gelijk! :wink: Je kent ook vast wel de reclames van Renault, createur d'automobile? Daar komen zij ook als veiligste uit… Tja, dat krijg je als je alleen test op de onderdelen die in jouw wagen goed zijn, en de rest niet…
  Voorbeeld hiervan is ook de test waar Norton Personal Firewall 2004 beter uitkomt dan ZoneAlarm Pro, terwijl wordt aangegeven dat deze een hogere beveiliging biedt, en meer instelbare dingen heeft… En norton, die had dan niet BEST GETEST moeten worden, maar "naar onze ogen gebruiksvriendelijkste"…. En ja, in windows-land gaat gebruiksvriendelijkheid meestal voor veiligheid…. Dan zijn we weer terug bij Renault, en is het rondje compleet.

  Maar ik zal jullie mening over Norton in mijn achterhoofd houden! Tot nu toe voldoet het prima, met wat custom instellingen, [i:adadf8afe1]plus Adaware SE, Spybot, en pestpatrol[/i:adadf8afe1] 8)
 • 8) Thanx, het is ook enkel mijn bedoeling om iedereen die ik kan helpen goede info te geven. Zodat we onze pc allemaal (optimaal) kunnen beveiligen.
 • Als je bijv. Borland C++ zou hebben zou je opzich ook zelf virus (of geinfecteerde) bestanden kunnen neutraliseren door het .VIR bestand te encrypten in borland…
 • Wat betreft NOD heb ik wel goede informatie over. Een van mijn oude vrienden, helaas vroegtijdig overleden (was ook op deze forum actief), was een van de eerste die het gebruikte.
  Dat een test discutabel is dat geef ik toe, vooraal als deze test niet door een onafhankelijke instantie of groep is uitgevoerd.

  De vergelijking met de Renault reclame klopt niet echt. In dat geval maakt Renault reclame voor eigen auto.
  Ik vermoed wel dat verkopers, winkels, etc misschien wat meer verdienen met Norton en daarom wordt zo vaak aangeboden. Maar goed, dan heeft men toch eigen keuze. Dit in tegenstelling met Windows. In de laatste jaren bijna iedereen kreeg “verplicht” bij de aankoop van zijn nieuwe PC, de meest rammelige systeem: XP. En bijna iedereen hapte graag toe.

  Persoonlijk vind ik een goed beveiligde PC veel belangrijker dan de AV. Een virusscanner gebruik ik praktisch allen om gedownloade bestanden te scannen.
  Met een goede firewall + Spybot (goed afgesteld) + Spywareguard + Spy Sweeper + Spywareblaster en SpyStopper durf ik rustig maanden lang te interneten zonder AV. Voorwaarde: geen vreemde (crack, etc) sites te bezoeken.
  Als je goed kijkt naar veel hijack this logs dan zie je dat men goede antivirus gebruikt, on-line scant bij Panda, Trend, BitDefender maar de problemen zijn ontstaan door spyware, bezoek van vreemde sites en het klakkeloos OK klikken bij instaleren van sommige programma’s (o.a. MSN Plus).
 • [quote:399b330afb]Als je goed kijkt naar veel hijack this logs dan zie je dat men goede antivirus gebruikt, on-line scant bij Panda, Trend, BitDefender maar de problemen zijn ontstaan door spyware, bezoek van vreemde sites en het klakkeloos OK klikken bij instaleren van sommige programma’s (o.a. MSN Plus).[/quote:399b330afb]


  Inderdaad, msn plus is een venijnige. Ook de Mysearch bar is zeer hardnekkig.

  Mijn pc liep gisteren opeens zo vaak op een dag vast, dat ik heb besloten maar eens the ghosten… Maar ik installeer altijd zonder virusscanner en maak dan een ghost… En guess what: GEEN NORTON maar KASPERSKY (ja, die van PCM :wink: ) geinstalleerd. Super !!! :D :D :D
  Het hele systeem runt zo soepel dat ik me afvraag of ik niet stiekem overgeclocked had 8)
  Maar het kan altijd NOG soepeler… Even wat dingen uitzetten bij Deze computer -> eigenschappen -> Geavanceerd -> Prestaties
  Even bijna alles wegklikken, behalve
  - Visuele stijlen
  - Shaduw onder menu op bureaublad
  - Veelvoorkomende taken voor mappen gebruiken
  - Zachte randen rond schermlettertypen weergeven
  (Je ziet bijna geen verschil, [u:399b330afb]maar je merkt het wel[/u:399b330afb], ook al er zijn alleen wat schaduwen en vensteranimaties e.d. verdwenen..)
  En je pc runt soepeler dan ooit tevoren!!

  Met dank aan Kaspersky, zoals gezegd: [b:399b330afb]Met recht[/b:399b330afb] de Rolce Royce onder de virusscanners! ZOOOOOOO HEERLIJK SOEPEL :D:D:D
 • Je hebt gelijk: Kaspersky ie dé Rolls Royce onder de virusscanners. Wat ik nog beter vindt is hun service Als ik over een nieuwe (vreemde) bestandje twijfel, mail ik ze gewoon. Bestand zippen, mailen, en ½ uur later heb ik een nieuwe tool voor verwijderen. Bovendien wordt elke vreemde bestand direct door hun opgenomen. Echt SUPER!

  Dat MSN Plus is soms wel ellende. Ik heb het hier op 1 PC + laptop staan. Ik chat bijna nooit maar mijn beide dochters wel. Het probleem is/was dat men installeert met sponsors. Tijdens installatie krijg je deze optie. Eerst is het fout gegaan. Nu zit MSN Plus zonder sponsors erop dus ook geen rommel zoals Mysearch. Vergeet niet dat veel mensen lezen tijdens installatie niets en klikken OK. En dat gaat precies mis met MSN Plus. Men kiest niet voor de optie: zonder sponsors.

  Je kan de PC nog sneller maken ook door uitschakelen van onnodige opstart programma’s. Als je veel hijack this logs bekijkt dan zie je bijv. bij opstarten NWIZ (onnodige Nvidia kaart programma), Real Player, Quick Time of nog erger MS Office. Ik heb al eerder opgemerkt dat men beseft niet dat het gelijk opstarten van Office veel tijd in beslag neemt. Dit is niet nodig. Je start een programma op via Start\Programma’s indien je deze nodig hebt. Verder niet.
  Soms moet je de tijd nemen, maar als je Windows goed afstelt dan start PC op in minder dan 40 seconden.

  Wat betreft downloaden + installatie van programma’s: ik heb op D:\ een mapje gemaakt met de naam Downloads. Soms zoek ik uren lang naar leuke + goede programma’s. Bij downloaden geef ik ze een eigen naam, anders vergeet ik waar is het goed voor. Als ik ± 700 MB aan programma’s heb staan: scan ik het mapje Downloads voor virussen en vervolgens brand ik mapje op een CD. Ik heb inmiddels heel wat CD’s met goede programma’s.

  Wat betreft antivirus programma’s de ergste vind ik de houding van de winkeliers. Deels begrijpelijk (ze willen geld verdienen) maar niet echt sportief.
  Iemand koop een PC, gaat naar huis, gaat internetten en met beetje pech heeft binnen 1 uur problemen. Men gaat terug naar de winkel: PC doet het niet… Verkoper: ‘het kan een virus zijn, u kunt maar beter NAV kopen (of McAfee)’. Men gaat naar huis met zijn antivirus van ± 50 €. Meestaal lukt het niet om te installeren (virus houdt het tegen). Men gaat terug naar de winkel. Verkoper: ‘het zou wat meer aan de hand zijn, breng PC hier’. Men doet dat en.. KASSA voor de winkelier.
 • [quote:6ddb6262e5]
  Dit vind ik inderdaad schandalig, laatst kon mijn oma haar pc niet aankrijgen (omdat er een toets vastzat, en dan start hij niet) en toen heeft een of andere zaak hem "gerepareerd" voor 15 euro (meer dan de prijs van een nieuw sweex toetsenbord). Ook hebben ze haar nog eens op het hart gedrukt toch vooral een goede firewall te kopen, terwijl ik sygate er voor haar had opgezet (gratis versie)… En dat met telefoon internet. Maar jah, mijn oma wordt al bang bij het idee dat mensen "inbreken" in haar computer, dus ja, 60 euro voor Norton internet security 2004 (op een pentium I 75 met 32 mb :cry<img alt=":)" src="/plugins/sceditor/emoticons/smile.png" /> kon er ook nog wel af! Het is toch om te huilen, je bent zomaar 75 euro kwijt, terwijl je deze software niet eens kunt draaien op zo'n pc… DAT WEET DIE WINKEL NATUURLIJK OOK WEL (dat hoop ik dan maar) En dan kom je als omaatje natuurlijk weer bij de winkel terug om te zeggen dat het installeren niet lukt… Nou, dat heb ik gelukkig kunnen voorkomen! Norton is inmiddels weer terug naar de winkel, en ze draait nog steeds zonder problemen F-prot en Sygate :wink:[/quote:6ddb6262e5]

  Die winkelier zouden ze in de bak moeten steken. Profiteren van een ouder iemand om winst te maken. Laten we met z'n allen hopen dat deze k*twinkel vlug failliet gaat. <img alt=":P" src="/plugins/sceditor/emoticons/tongue.png" /> <img alt=":P" src="/plugins/sceditor/emoticons/tongue.png" />

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.