Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Zijn jullie bestanden veilig?

Anoniem
None
16 antwoorden
 • [quote:a6b4d855fd]Het Basic Abonnement kost slechts € 420 per jaar ofwel € 35 per maand (ex BTW).[/quote:a6b4d855fd]


  Met btw komt dat dus op 500,- per jaar neer, lijkt me dus alleen iets voor bedrijven. Het is denk ik makkelijker om je foto's ed op een extra dvdtje te branden en deze bij familie of zo onder te brengen.
 • Onlangs heb ik van dichtbij een brand meegemaakt. Het was verschrikkelijk om te zien wat daarbij allemaal verloren kan gaan. Ik ben toen eens goed gaan nadenken en tot de conclusie gekomen dat gewone backups op cd/dvd bij een brand niet veilig zijn. Ik ben eens rond gaan kijken of er een oplossing was om mijn foto's op een andere lokatie onder te brengen. Dit bracht mij op de website van Digitalsafe (www.digitalsafe.nl). Via hun dienst worden mijn belangrijkste bestanden (o.a. foto's) automatisch en encrypted op een veilige lokatie opgeslagen.

  Ik kan iedereen aanraden om er eens te gaan kijken. Tip: via via ben ik aan een actiecode gekomen
 • er is ook een gratis software pakket die hetzelfde kan, je moet dan alleen je eigen ruimte regelen, je kan natuurlijk dan iets met iemand anders afspreken die zijn data weer bij jou neerzet. Ikzelf ben reseller van BackupSamrt en die levert dezelfde dienst al Obi-Wan beschreef, alleen dan voor € 25,- en 10 Gb opslag, maar ook dit is alleen interessant voor bedrijven.
 • Ze hebben nu ook een aanbieding van 9,95 per maand!! Gebruik de actiecode maar eens.

  Obiwan
 • Da's nog altijd 120 per jaar. Bij een brand zijn mijn grootste zorg niet meer mijn bestanden, bij al die ellende valt dat in het niet.
 • Inderdaad. Hoe moeilijk moet het zijn om een en ander op een CD-tje te branden en bij vrienden of familie te bewaren.

  Bovendien vind ik dit topic behoorlijk spam. Wat krijg jij ervoor als wij jouw "actiecode" gebruiken?
 • Ik vind het een belachelijk hoog bedrag.
  Als mijn computer inclusief alle data in rook opgaan, dan is dat heel jammer.
  Ik hoop echter dat het daar bij blijft mocht mijn huis ooit door brand getroffen worden.
  Belangrijke data kun je gewoon op een of meerdere CD's branden en bij vrienden of familie onderbrengen.
 • De genoemde dienst is ook bedoeld voor bedrijven en niet reëel voor particulieren, voor een bedrijf kan verlies van gegevens tonnen kosten, dan is die paar tientjes per maand niks.
 • Ik denk ook dat het voor bedrijven veiliger en goedkoper is om zelf een backup te maken met degelijke apparatuur, op een betrouwbaar medium en met goede software. Als een medewerker nu iedere dag de backup mee naar huis neemt is deze ook veilig. Dit is op termijn goedkoper dan zo'n dienst.
 • [quote:799dc6e279="Leo S"]Ik denk ook dat het voor bedrijven veiliger en goedkoper is om zelf een backup te maken met degelijke apparatuur, op een betrouwbaar medium en met goede software. Als een medewerker nu iedere dag de backup mee naar huis neemt is deze ook veilig. Dit is op termijn goedkoper dan zo'n dienst.[/quote:799dc6e279]
  Jaja, een backup met alle bedrijfsgegevens gewoon bij iemand thuis :-? Leg jij maar aan je baas uit dat er is ingebroken, of uit de auto gestolen of misschien gewoon "verloren", en dat je geen idee hebt wie nu in het bezit is van alle bedrijfsgegevens. Indien je statische media gebruikt is de enige veilige manier van storage het op laten halen door een gespecialiseerd bedrijf, en ik weet wat dat kost :wink:
 • En dan neem ik nog niet eens als risico mee dat als je server affikt inclusief backupunit, dat je wel binnen 1 uur een tapedrive moet zien te vinden die jouw (misschien inmiddels verouderde) backuptapes kan uitlezen.
 • Ik ben op zich blij met de discussie. Ik denk dat er te weinig serieuze aandacht is voor het backuppen. Met mijn publicatie heb ik enerzijds geprobeerd een stukje bewustwording te creeren. Anderzijds wilde ik jullie op de hoogte stellen van de oplossing de ik gevonden heb.

  Even voor de duidelijkheid: Ik heb er geen enkele belang bij dat jullie de actiecode gebruiken. Deze code is aan 8000 mensen verstuurd ter kennismaking. Het enige wat de code biedt is toegang tot de actiesite. Je hoeft hier niet eens gegevens voor achter te laten. Er is dus ook geen sprake van een pay per click o.i.d!!!

  Obiwan

  PS. De genoemde suggesties van CD's of DVD's bij kennissen onderbengen is op zich niet verkeerd. Maar een CD of DVD heeft een beperkte houdbaarheid. En wie brengt er nu werkelijk een tweede CD of DVD onder bij kenissen? De theorie wijkt meestal nogal af van de praktijk.
 • Ik doe systeembeheer en netwerkonderhoud bij een aantal klanten van het bedrijf waar ik voor werk. Dit zijn voornamelijk klanten in het midden- en kleinbedrijf. Bij al deze klanten wordt de backup-tape van de vorige dag meegenomen naar huis, door één vaste medewerker.

  Mocht de zaak affikken, dan zorgen wij ervoor dat er een nieuwe server ingericht wordt, met een tape-drive die compatibel is met het medium wat de klant gebruikt, zodat de boel gerestored kan worden.

  Een inbraak kan overal gepleegd worden, ook bij zo'n storageprovider. Ook dan weet je niet wie je bedrijfsgegevens in handen heeft. Bovendien moet je ook echt wel vertrouwen hebben in zo'n partij.
 • Zelf heb ik een brandveilige kast. Ik draai eenmaal per week een complete backup van alles wat ik onderhanden heb en leg externe HD in die kast. Mijn fotonegatieven liggen daar ook in. Bewerkte photo(shop) bestanden nemen aardig wat plaats in. Hiervoor heb ik in het 2eHands circuit een aantal relatief klein HD's op de kop getikt ( die dingen kosten echt haast niets meer) en daar schrijf ik bewerkte bestanden naar weg om die vervolgens ook in kast te dumpem. Gaan waarschijnlijk langer mee dan CD's (cd rot) . Backup van gegevens naar familie (of bekenden) uploaden kan natuurlijk.
 • [quote:7eb97c8df6="Leo S"]Een inbraak kan overal gepleegd worden, ook bij zo'n storageprovider. Ook dan weet je niet wie je bedrijfsgegevens in handen heeft. Bovendien moet je ook echt wel vertrouwen hebben in zo'n partij.[/quote:7eb97c8df6]
  Deze bedrijven komen met een beveiligde auto, waarin brandvertragende en inbraakwerende kluizen zijn ingebouwd.Op lokatie worden de tapes vervolgens overgebracht in grotere kluizen. Natuurlijk kan er ook daar ingebroken worden, maar ik denk niet dat er veel dieven zijn die gaan inbreken bij een dataopslag???? Maar inderdaad, er blijft een risico, maar nog altijd aanzienlijk minder dan wanneer een personeelslid de tape in zijn auto legt, misschien nog even boodschappen gaat doen om vervolgens thuis de tape gewoon in de kast te leggen. Het is nog altijd een minder betrouwbaar systeem dan remote storage.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.