Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

lijkt op spyware maar toch niet

Anoniem
None
2 antwoorden
 • Hai daar,

  ik heb iets raars op een laptop. Wanneer daar www.google.nl wordt ingetikt wordt de site www.mckenzy.com getoond. Deze site is als startpagina gebruikt op deze laptop. Mckenzy.com is geen spyware site bij mijn weten.

  Wanneer ik google.nl uit de favorieten haal krijg ik wel google.

  Ik heb alle temp, temp internet files, cookies en geschiedenis verwijderd. Google blijt hardnekkig in geschiedenis tevoorschijn komen.

  Ook heb ik ik ad aware, spybot, pestpatrol en hijack this gedraaid.

  Daarnaast nog eens het register bekeken handmatig maar ook met registry tools en uiteraard twee virusscanes uitgevoerd met Panda en Trendmicro.

  Uit niets blijkt dat er een virus of spyware op de laptop staat en toch lijkt het op een browser hijack. Dit is probleem komt ook alleen maar voor op deze ene laptop, nergens anders.

  Iemand enig idee??? Mijn ideeën zijn uitgeput

  groetjes,

  Mariëlle
 • Zou kunnen duiden op een dns probleem. Het ip adres van google wordt door een dns vertaald naar een ip adres. Op je PC staan bestanden (bijv het bestand hosts) welke voor bepaalde adressen zelf al een ip adres opgeven.

  Doorzoek eens de pc (alle bestanden in de Windows map) met de tekst mckenzy.com. Als er ergens in deze systeem bestanden dit staat dan is dat niet bij toeval gebeurt maar heeft een gebruiker of software (spyware virus) dit aangepast.

  Ps welkom op het forum :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.