Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

PC wordt continue aangevallen op TCP poorten!

Anoniem
Mart77
3 antwoorden
 • Hallo!

  Ik heb een groot probleem: zodra ik verbinding maak met internet en ingelogd ben bij mijn ADSL-provider, krijg van ik van mijn firewall de volgende melding:

  "the firewall has blocked Internet access to your computer (TCP port 135) from <bepaald ip adres> (TCP port 1205) [TCP flags: S]."

  Deze melding verschijnt zo'n 5 a 7 keer per minuut. Het <bepaald ip adres> wisselt maar komt wel uit dezelfde 'range'. De TCP poorten die genoemd worden verschillen ook steeds.

  Het vervelende: op de een of andere manier zuigt het iets of iemand dat toegang wil krijgen tot mijn PC al mijn dataverkeer weg: het aantal verzonden en ontvangen bytes is behoorlijk, terwijl ik zelf niets doe (internet niet, lees geen mail). Als ik wel iets doe, duurt het onvoorstelbaar lang totdat de webpagina (maakt niet uit welke) is ingeladen. Als ik een 'ping' command via DOS doe, krijg ik timeouts terug.

  Wat is er aan de hand? Het lijkt erop alsof mijn PC wordt aangevallen ofzo. Markant: als ik voor de eerste keer ben ingelogd bij mijn provider, probeert het 'iets' eerst mijn browser te openen en daarmee toegang te krijgen. Uiteraard blokkeer ik dat allemaal met mijn firewall. Maar ik kan dus niet internetten (dit bericht is bij iemand anders gepost ;) ) en dat is erg vervelend.

  Weet iemand een oplossing?

  Overigens: ik heb op spyware gescand (schoon), er zitten geen virussen op mijn PC, ik heb dus een firewall geinstalleerd en ook SP 2 voor Windows XP erop gezet. Ik heb zelf (ja, radeloos!) eerst WinXP helemaal opnieuw geinstalleerd.
 • Ga eens buurten bij http://grc.com: klik op 'Shields up!!' en zoek in het volgende scherm naar het (roodgekleurde) kopje 'ShieldsUP!'. Klik op dat kopje, in het volgende scherm op 'Proceed'; dan krijg je een scherm met een menu waarin je kunt klikken op 'File Sharing', 'Common Ports', etc. om te testen of je firewall wel wil deugen. Wat is de uitkomst?
 • Muh, verbaast dat je?

  135=ident poort

  toevallig op IRC ed?
  wordt soms ook gebruikt door websites e.a.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.