Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

C schijf volgestop met 7 dezelfde rare mappen

Anoniem
salsaborenko
6 antwoorden
 • Sinds enkele maanden een nieuwe pc met een goede beveiliging namelijk Norton Internet Security (geen gooi en smijt beveiliging dus). Regelmatig scan ik online, scan ik met spy sweeper, spybot en ad aware.

  Vandaag ontstond er een probleem, de melding C schijf vol kwam. Ik heb hem redelijk klein (7gig) gepartitioneerd omdat ik er alleen windows op wilde, programma's zet ik op een andere partitite. Dus goed ik vuilnigsbak legen enz maar na kijken bleek er toch gek veel in de 'program files' map onder windows te zitten die ik niet gebruik. Na wat verkennen bleken er ongeveer 7 mappen met precies dezelfde 163 bestanden, 1 map was 116mb dus dan schiet het wel op. De map bevatte allemaal cracks van Age of Empires tot fifa 2005. En die mappen hadden ook namen zoals Edonkey terwijl ik die programma's nooit heb geinstalleerd.

  Hoe komen die mappen op mijn pc terwijl ik zeer regelmatig scan op virussen / goede beveiliging heb. Pas kreeg ik een bericht dat er een inbraakpoging tegen was gehouden dus volgens mij zit mijn pc potdicht. Hoe kunnen die mappen zijn verschenen :-?
 • Zou toch maar eens uitgebreid scannen op virussen en trojans. Gerede kans dat er een irc server oid. op je pc draait.
 • Ok ff met housecall gescanned en idd hij vond een trojan. Volgende probleem, Norton Internet Security wilde niet updaten. Wat info op de site gezocht, ik installeerde liveupdate opnieuw enz enz. Mocht allemaal niet baten. Ik norton uninstalleren, onder de instal deed ie moeilijk dat het niet lukte ik op een gegeven moment toch maar negeren want hij moet er toch af. Reboten, schijf erin, volgend enz zegt ie dit bericht:

  'This MSI must be launched through setup'

  waarna setup wordt afgesloten. Weer info gezocht op de site maar ik kom er niet uit. Zit nu dus met een onbeveiligde pc op adsl wat ik zeer tricky vind. Graag een oplossing hiervoor.

  Groetjes
 • Misschien heb je wat aan deze link

  http://service1.symantec.com/SUPPORT/nip.nsf/docid/2003092915164136?OpenDocument&src=hot&prod=Norton%20Internet%20Security&ver=2004%20for%20Windows%2098/Me/2000/XP&csm=no&tpre=
 • Kijk voor trojans eens naar TDS, BOclean of Trojanhunter.

  http://tds.diamondcs.com.au/
  http://www.nsclean.com/boclean.html
  http://www.misec.net/trojanhunter/
 • Goed spul, dat Norton. Een firewall staat of valt met de regels die je er in hebt gezet. Als je daarbij een fout hebt gemaakt, is de firewall een gatenkaas.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.