Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

zonealarm en 2e pc kan inetrnet niet op

Anoniem
Eagle
13 antwoorden
 • Hallo

  Heb sinds kort zonealarm free op mijn hoofd pc gezet die dus rechtstreeks op internet zit
  Maar het probleem is dat de 2e pc(zonder firewall) in het netwerk geen verbinding kan krijgen , heb wel internet sharing aan etc , hij doet het dan ook wel, maar alleen als ik zonealarm helemaal uitzet.
  Heb al geprobeerd om het ip nummer van de 2e pc bij trusted zone te zetten maar helaas geen verbinding :-?
  Wat doe ik verkeerd ?
 • Hiervoor verkopen ze ZoneAlarm Pro.
 • Dus bij de free versie wil dat helemaal niet? :roll:
 • Helaas.
 • Hallo Ravager, Ik had/heb precies het zelfde probleem. Heb de Pro versie geprobeerd maar helaas ook zonder succes. Ik ben er uren mee bezig geweest maar heb de oplossing niet kunnen vinden. Dus wacht nog maar even met de Pro versie kopen. Het lijkt zo eenvoudig, je zet ZA even uit en het werkt, je denkt dan dat het een simpele instelling betreft. Simpel is het misschien, alleen ik heb de instelling niet gevonden. Ik was het compleet zat, dus verbind ik mijn laptop rechtstreeks met een UTP kabel met de modem als ik daar mee het internet op wil. Dit gebeurt niet zo vaak, dus heb ik uiteindelijk maar voor deze 'oplossing' gekozen.
 • Hallo

  Ik heb wel een oplossing gevonden maar die bied dan een iets mindere beveiliging.. namelijk je internet zone op medium zetten
  Op die manier is er met beide pc's te internetten

  misschien ook een idee voor jou?

  succes
 • Ik ga het eens proberen, bedankt voor de tip.
  Gr. Gerard.
 • Simpel instellen als je weet waar je moet zoeken.
  http://www.supernature-forum.de/vbb/archiv/topic/28855-1.html

  Ga naar Tab firewall..
  Daar staat een knop advanced
  Vul daar bij Internet Connection Sharing je gegeven in.. dus op beide clients vul je t in. DUs bij de een is dat de client een ICS gateway is (degene die rechtstreeks op internet is) De tweede de client die via deze pc connect naar het internet. Die ander (je laptop in dit geval) is een client van de gateway.
 • Bedankt voor de goede tip oeroe, deze is echter alleen voor de Pro versie. Bij de free version ziet het als in onderstaande afbeelding uit. Zit hier volgens jou ook een optie tussen? Ik ben momenteek niet in de gelegenheid om het uit te proberen vandaar mijn vraag. Alvast bedankt.

  [img:b05d83188d]http://img84.exs.cx/img84/8374/ZA1.jpg[/img:b05d83188d]
 • ok.. ik dacht dat jij ook nog de pro versie had.. Ik heb alleen gewerkt met de pro versie want die had ik ergens bij gehad.. vandaar. De free versie ondersteund t dan zkr niet :)
 • [quote:d02c1d0c20="Ravager"]Hallo

  Heb sinds kort zonealarm free op mijn hoofd pc gezet die dus rechtstreeks op internet zit
  Maar het probleem is dat de 2e pc(zonder firewall) in het netwerk geen verbinding kan krijgen , heb wel internet sharing aan etc , hij doet het dan ook wel, maar alleen als ik zonealarm helemaal uitzet.
  Heb al geprobeerd om het ip nummer van de 2e pc bij trusted zone te zetten maar helaas geen verbinding :-?
  Wat doe ik verkeerd ?[/quote:d02c1d0c20]

  Hoi,
  dubbelklik op je icoon van zonealarm naast je klok,
  klik dan links op firewall, klik dan aan de rechterkant op het tabblad zones,
  klik dan op add en kies in het eerste vak voor trusted in het middelstevak type je het ip adres in het onderstevak type de naam in van de 2e comp,dan save je het en daarna kun je via je netwerk vanaf de 2e comp de andere zien, en als het goed is ook internetten. succes.
 • Bedankt Hans voor je reactie, deze had ik echter al toegepast. Ik heb nl. het boekje 'Zonealarm Firewall …in je broekzak' aangeschaft en daarin stond jouw tip vermeld. Kennelijk is dit bij mij niet voldoende want ik kreeg het nog steeds niet aan de praat.
 • [quote:7682484be1="gerardb"]Bedankt Hans voor je reactie, deze had ik echter al toegepast. Ik heb nl. het boekje 'Zonealarm Firewall …in je broekzak' aangeschaft en daarin stond jouw tip vermeld. Kennelijk is dit bij mij niet voldoende want ik kreeg het nog steeds niet aan de praat.[/quote:7682484be1]

  Hoi, jammer dat het niet is gelukt, ik heb bij me zelf nog een keer gekeken, en heb daar de ip adressen staan en de netwerkkaart van mijn eigen comp. ik zal het hier en daar ook nog eens vragen als ik weer iets weet zal ik je het laten weten.groetjes maar weer.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.