Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Norton AV2005 conflict/foutmelding?

Anoniem
Chico
3 antwoorden
 • Ik heb sinds 2 weken de Nederlandse Norton AV 2005 geinstalleerd. In het begin ging dit prima, al een Trojan Horse geblocked :wink: en prima werkend.

  Een dag of 4 terug kreeg ik echter met opstarten een melding dat ie een installer aan het laden was (alsof je een nieuw programma gaat installeren) en de melding dat Norton AV niet gewijzigd kan worden en ik het pakket moet un-installen en opnieuw installeren.
  Dit heb ik uiteindelijk maar gedaan, en het werkte weer prima.

  Gisteren heb ik Kazaa Lite Resurrection erop gezet (mag nog steeds he… :P ), startte opnieuw op, en wederom dezelfde melding "kan installatie niet wijzigen, verwijder het programma en installeer opnieuw", over NAV.

  Ook is ccApp.exe al meermaals gecrashed (meldt iets over een Buffer Overrun, en sluit vervolgens NAV af), waarna ik NAV opnieuw moet starten om de achtergrond-scanner te activeren.

  Wie weet wat er aan de hand is, zijn er meer mensen met dezelfde ervaring, en wat is die ccApp.exe en heb ik dat echt nodig?
  EDIT: "If ccApp is disabled, then Auto-Protect and Email Scanning will not run."
  Die laten we dus maar aanstaan :lol:
 • Volgens mij ben ik er al achter wat het is. Ik bleek niet de enige met dit probleem. Het 'schijnt' zo te zijn dat NAV2005 wil dat je het product in de root installeert (van je start menu). Ik had mijn map verplaatst naar een map "systeem", omdat ik van opruimen hou :wink: .

  NAV eet dit niet, en enige oplossing die zij bieden, is om de originele map te herstellen (Start Menu –> Programs –> Norton AntiVirus):
  http://service1.symantec.com/SUPPORT/nav.nsf/5faa3ca6df6f549888256edd0061c0a4/fc096f3adb76b4d388256f08006d038b?OpenDocument&prod=Norton%20AntiVirus&ver=2005&src=sg&pcode=nav&svy=&csm=no

  Dan zou de installer weg moeten blijven.
  Handige jongens hebben echter al een andere oplossing bedacht, met wat gesleutel in het register:

  http://castlecops.com/postt77058.html

  Als laatste optie geeft men aan de originele map te laten staan, maar vervolgens wel te verbergen, zodat deze niet zichtbaar is. Daarnaast natuurlijk ook een wél zichtbare map ([u:5174a6b59e]niet[/u:5174a6b59e] verborgen) op de plek die je zelf wilt.
  Ik zal het vanavond allemaal eens uitproberen…
 • [quote:b6eb5fb9ae="Chico"]
  Als laatste optie geeft men aan de originele map te laten staan, maar vervolgens wel te verbergen, zodat deze niet zichtbaar is. Daarnaast natuurlijk ook een wél zichtbare map ([u:b6eb5fb9ae]niet[/u:b6eb5fb9ae] verborgen) op de plek die je zelf wilt.
  Ik zal het vanavond allemaal eens uitproberen…[/quote:b6eb5fb9ae]

  Klopt, hier ben ik ook -na veel geschuif van mappen- achtergekomen. Deze optie werkt erg goed. Behalve wanneer je de optie 'verbergen' in mapopties hebt uitgeschakeld.

  De bug zou gewoon door Symantec opgelost moeten worden. Zo'n moeilijk probleem is het niet.

  [u:b6eb5fb9ae]De oplossing nog even op een rij:[/u:b6eb5fb9ae]
  Zodra je Norton InternetSecurity (of NAV) 2005 in een andere map installeert krijg je het "repair"-probleem. Dit komt niet door de "verkeerde" plaats op de C-schijf, maar vanwege de verkeerde locatie in het startmenu. De meeste mensen willen Norton echter [b:b6eb5fb9ae]toch[/b:b6eb5fb9ae] op de hun gewenste locatie installeren.

  Ik heb het als volgt opgelost:
  Installeer Norton IS (of AV) toch in de gewenste submap, in mijn geval:
  c:\program files\utilities\norton internet security.
  Ook in het startmenu wordt NIS (of NAV) dan geplaatst in de submap "utilities". (Dat wil ik nu eenmaal. Symantec mag voor mij namelijk niet bepalen hoe en waar ik mijn software en snelkoppelingen plaats. Dat doe ik zelf wel. 8) )

  Om nu het "repair"-probleem te omzeilen, kopieer je gewoon de submap "norton" ([u:b6eb5fb9ae]in het startmenu[/u:b6eb5fb9ae]) vanuit de submap "utilities" naar de hoofdmap "alle programma's".
  Vervolgens heb ik aangegeven dat de submap "norton" in de hoofdmap "alle programma's" [b:b6eb5fb9ae]'verborgen'[/b:b6eb5fb9ae] moeten worden.

  [u:b6eb5fb9ae]Resume:[/u:b6eb5fb9ae]
  Dus nu heb ik de submap "norton" onder de hoofdmap "alle programma's" staan in het startmenu, maar wel [b:b6eb5fb9ae]verborgen[/b:b6eb5fb9ae]. (Deze is nu dus niet meer te zien.)
  In de submap "utilities" (in het startmenu) heb ik hem echter [b:b6eb5fb9ae]niet[/b:b6eb5fb9ae] 'verborgen'. Resultaat: norton staat voor mij toch op de gewenste locatie in het startmenu. :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.