Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Help geinfecteerd!!! (kan pad niet vinden)

Anoniem
miekiemoes
6 antwoorden
 • Opende een exe (had eerst gescand) en was dus toch foute boel. Meteen op reset knop gedrukt want een burn.dll ofzo ging open (dos schermpje) en de firewal sprong aan. Bij opnieuw opstarte meteen gekozen laatste werkende instellinge om zo hopelijk schade te beperken. Helaas ben ik toch de sjaak…

  Bij start uitvoeren kan ik niet bij msconfig, cmd werkt ook niet rechtermuis beeldschermeigenschappen werkt ook niet (elke keer de fout rundll32.exe (of een andere exe) het pad bestaat niet.

  Kan niet bij herstelpunt om dat in startmenu help en ondersteuning niet te openen is, kan ik ergens anders bij systeem herstel komen???

  edit: alle toepasingen geven de error kan pad niet vinden, net handmatig naar c:/windows/pc health/enz/cthlp.exe gegaan en dan zegt ie nog dat het het foute pad is.
 • Ik veronderstel dat je XP hebt?
  Download rundll32.exe van hier en plaats die in de juiste map terug.
  (Windows XP: C:\WINDOWS\System32)

  Daarna download je deze fix: http://www.dougknox.com/xp/fileassoc/xp_exe_fix.zip
  Unzip het en dubbelklik erop.

  Kijk of daarna alles terug werkt en laat je antivirusscanner heel je systeem scannen. Doe ook een online virusscan.
  housecall
 • Het is dus niet alleen rundll.exe want dat is van beeldschermeigenschappen het is dus bij alles, lijkterop alsof het ding automatisch voor elke adresregel iets zet waardoorhet niet werkt. Niks start dus en kan het ook niet starten, norton 2004 dus ook niet :(. De bestanden lijken wel intact, zal zo ff kijken of rundll nog op de pc staat maar waarschijnlijk wel.

  Ben trouwens in systeemherstel gekomen door te kiezen voor veilige modus en dan bijdie vraag NEE te kiezen, dan krijg je het scherm systeem herstel. Had toevallig zaterdag nog iets geinstalleerd en dus een herstelpunt, heeft niet gewerkt.

  Waarvoor is die fix precies? Naja kan hem op de anderepc toch niet starten… kan niks starten… (kan wel internetten maar hoorde iets over een ftp server die aangezet wordt met dat virus) zou eventueel wel het virus kunnen uploaden kan iemand daar dan wat mee???

  Hoe zit het trouwens met de XP cd en dan herstel kiezen??? gek genoeg komt er dan alleen een soort dosconsole waar je HELP en EXIT kan typen, kan ik daar nog iets nuttigs doen? (heb file nu gedownload nu ff diskette zoeken om over te zetten…)
 • GEWELDIG na die regfile doet ie het weer!!! ff kijken of nortonwil starten en ik zal dat virus eens naar symantec mailen dan kunnen ze het bestuderen…
 • Okay.. goed.. en laat nu maar je systeempje scannen! ;-)
 • [quote:b95dfbb6c1="miekiemoes"]Okay.. goed.. en laat nu maar je systeempje scannen! ;-)[/quote:b95dfbb6c1]phoe dat haat ik altijd gaat wel een nacht duren denk ik… (+/- 200 gb data)

  Helaas draait pc nog niet lekker heb handmatig dit al uitgezet:

  vgklsrv.exe
  svdll32.exe
  burndll32

  Hiervan is alleen svdll op google te vinden :-?

  Hopen dat norton wat vindt wat dat werkt wel gewoon weer bij opstarten krijg ik trouwens ook te zien dat geluidskaart niet goed is geinstalleerd (wtf!) en bij systeemherstel krijg ik na opnieuw opstarte: systeem herstel kon niet worden voltooid. Heb 2 data geprobeerd bij beide zelfde resultaat.
  ff scanne maar ben bang dat het formatten wordt en daar wordt ik echt niet vrolijk van :-?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.