Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Wél of geen Firewall?

Anoniem
None
9 antwoorden
 • Ik heb Servicepack 2 voor Windows XP geïnstalleerd en iets blijft mij onduidelijk.

  Als ik in het configuratiescherm kijk bij [b:74a0bc3496]Beveiligingscentrum[/b:74a0bc3496], staat daar altijd dat de Firewall is ingeschakeld. Dat is de bedoeling.

  Als ik dan in het configuratiescherm kijk bij de aparte module [b:74a0bc3496]Windows Firewall [/b:74a0bc3496](configureren), staat daar dat hij uitgeschakeld is. Als ik hem hier inschakel, is hij de volgende keer weer terug gesprongen naar uitgeschakeld.

  Doe ik wat verkeerd?

  Met vriendelijke groet
 • Ik ben er inmiddels achter dat het komt door ZoneAlarm. Als ik die inschakel, schakelt Windows zijn eigen firewall uit.

  Is het tóch mogelijk om deze twee naast elkaar te gebruiken?
  Zo niet, wat is beter: ZoneAlarm of Windows Firewall?

  Amateur
 • ZoneAlarm is beter; alleen vertrouwen op de Windows Firewall is onverstandig.
  Ik ben niet echt een expert, maar ik dacht dat er ook nog wel betere firewalls bestaan dan ZA; zo heb ikzelf de gratis Sygate Personal Firewall, en die bevalt ook prima.
 • ZoneAlarm schakelt de windows firewall uit. Daarmee zie je ook meteen het zwakke punt van die firewall: hij is door andere software uit te schakelen.
 • Hmm .. en zonealarm niet :roll:
 • Zonealarm is vrijwel niet uit te schakelen van buitenaf. Probeer maar eens in task manager. De ICF van windows is ontworpen om van buitenaf aangestuurd te worden. Zoals altijd is bij MS de insteek gebruiksgemak, en niet veiligheid.
 • Oh, volgensmij is ZoneAlarm best neer te halen - hij wordt immers afgesloten als windows afgesloten wordt? Datzelfde commando even sturen en zonealarm ligt ook down…

  Nee, geef mij maar een hardwarematige firewall - niet zo makkelijk neer te halen door de diversiteit.

  Oh, en ik weet ook niet in hoeverre de windowsfirewall _meteen_ uitstaat, is daar geen restart voor nodig? In het geval van een restart kun je zonealarm ook wel neer krijgen hoor ;)
 • Heb je het ook geprobeerd?
 • Nee, maar het is sowiso wel mogelijk, kost misschien wat moeite, maar zolang iedereen als admin ingelogd is blijft het mogelijk. period.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.