Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Vraag

Anoniem
Dewi
3 antwoorden
 • Hallo, ik heb een paar vragen, (ik weet niet zoveel van pc's af)

  Wat is 't verschil tussen defragmenteren en fragmenteren?
  (is bij allbei nodig dat je n backup maakt van je documenten?)
  ik wil 't namelijk doen omdat op 1 of ander manier m'n internet is geblokt ofzo, als ik op internet wil dan kan ik wel op msn.nl (wat mijn Thuispagina is zeg maar) maar als ik naar andere sites of op n link druk van msn.nl dan komt er vanzelf een vage site tervoorschijn die niet weg wil..

  zal het dan helpen als ik die pc (de-) fragmenteer?

  m.v.g
  dewi
 • Op je pc staan allemaal bestanden, bijvoorbeeld een Word documenten. Voor jou lijkt het alsof dit 1 bestand is. De computer kan dit bestand opslaan over meerder locaties op je hardeschijf. Als je het bestand opent in Word voegt hij de stukjes weer samen.

  Je kan dit vergelijken met een kast met allemaal vakjes. Soms past hetgeen je in de kast wil zetten niet in 1 vakje, dan doe je de ene helf in het ene vakje en hetgeen over is in de andere.

  Als je bestanden gefragmenteerd zijn dat zitten die vakjes niet netjes naastelkaar maar verspreid over de hele kast. (je hardeschijf) Voor de computer kost het meer tijd om iets uit deze ongeorganiseerde kast te pakken en duurt het dus langer om het voor je te openen.

  Je kan de computer de opdracht geven alles weer netjes naast elkaar te zetten (defragmenteren).

  Dit is geen wondermiddel en lost over het algemeen geen problemen met bijvoorbeeld internet op. Je kan hooguit een fractie snelheidswinst behalen met het openenen van bestanden of starten van programma's

  Om je te helpen met je internet probleem moeten we wat meer weten :

  Wat is je busturingssysteem (windows XP of 98?)
  Wat is precies die "vage" melding dan?
 • Ik denk dat het hier om een vervelende hijacker gaat. Post even een hijackthislogje.

  Hijackthis: http://www.spywareinfo.com/~merijn/files/hijackthis.zip
  Instructies vind je hier, alleen gaat het om de oude versie en bij de nieuwe is zo dat je na het starten van hijackthis.exe eerst even moet klikken op just run the program oid. http://www.spyware-politie.nl/hijackthis.htm

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.