Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Startnow

Anoniem
lion
12 antwoorden
 • Mijn dochter heeft last van "startnow". Via de zoekfunctie heb ik in dit forum al wat oplossingen gelezen, maar "manual" komt het neer op ingrepen in 't register. Hier heb ik geen problemen mee, maar mijn dochter (die ..tig km's verderop woont) wel.
  Vraag: is er een optie om ergens "online" deze junk te [u:b3d5d77fc6]laten[/u:b3d5d77fc6] verwijderen?
  Ik had al http://www.pestpatrol.com/pestinfo/s/startnow_hyperbar.asp#Detection%20and%20Removal gezien, maar weet niet wat hier de mogelijkheden zijn en hoe?? Gratis???

  Gaarne advies, waarvoor bij voorbaat dank!

  Groet,
  Ton
 • Ter controle ook een log van Hijackthis posten.

  Sjaak
 • Tja, dat komt pas om de bocht zodra ik haar ervan overtuigd heb dat 't "echt niet zo ingewikkeld" is….
  Ik had gehoopt dat er een (online?) progje zou zijn wat deze rommel met 1 muisklik zou verwijderen. Makkelijk voor wie zelfs HijackThis nog te moeilijk is…..

  Groet,
  Ton
 • :roll:
 • [quote:cb9363b6ad]Tja, dat komt pas om de bocht zodra ik haar ervan overtuigd heb dat 't "echt niet zo ingewikkeld" is….
  Ik had gehoopt dat er een (online?) progje zou zijn wat deze rommel met 1 muisklik zou verwijderen. Makkelijk voor wie zelfs HijackThis nog te moeilijk is…..
  [/quote:cb9363b6ad]

  Er bestaan mijns inziens niet programma's die met een muisklik al jouw spyware verwijderen, dus je moet echt ff aan de bak, dit betekent dat je hier een hijackthis log kunt plaatsen (voor informatie zie bovenaan de pagina) installeer ad-aware en gebruik cwshredder voor eventuele coolwebsearch trojans

  als je bepaald programma's/bestanden niet kunt verwijderen gebruik dan het programma killbox of enditall
 • Van het feit dat iets dergelijks niet bestaat had ik al een vermoeden. Echter: dat betekent niet dat [u:026b7547dc]IK[/u:026b7547dc] aan de bak moet! Ik ben geen slachtoffer! Lees nog even opnieuw! (Maar goed, dit even terzijde….)

  Mogelijk een gat in de markt: soft(free)ware ontwikkelen die in staat is om dit WEL te kunnen. Software die bepaalde spyware "herkent" en vervolgens vernietigt. Toegegeven: Progjes als AdAware komen al een heel eind in de richting, maar kennen helaas nog teveel grenzen.
  Met betaalde software kom je vermoedelijk wel wat verder….

  Wordt 't langzamerhand geen tijd dat er gigantisch hoge straffen in het vooruitzicht worden gesteld voor degenen die dit flikken!?

  Groet,
  Ton
 • Programma signaleert een naam van een file of een clsid van een file oid. iig iets wat vast staat. Omdat bij dergelijke infecties meestal niet alles vast staat zal je die vaak toch manueel moeten verwijderen of bijvoorbeeld met hjt, dat kan een computer niet.

  Overigens denk ik dat ze gewoon een hijackthislogje moet maken. Anders weet ik het ook niet. Bel haar anders op en volg via de telefoon wat ze doet en geef haar instructies om jou die hijackthislog door te mailen. Dan zien we daarna wel weer verder, ik denk dat het met verwijderen net zo moet.
 • [quote:31e28e6301]Met betaalde software kom je vermoedelijk wel wat verder….[/quote:31e28e6301]

  Voor betaalde software betaal je alleen voor een hoop ones and zeros zoals freeware/open source programma's, en vaak zijn zulke programma's beter dan betaalde… kijk maar is naar browsers zoals Firefox of Media spelers zoals winamp….. noem mij maar is een programma waar je voor moet betalen dat een bepaalde functie heeft dat met 1 muisklik en dan bedoel ik echt 1 muisklik doet wat een freeware/open source niet kan doen… :roll:
 • Je hebt gelijk! Maar v.w.b. spyware heb ik me er nog niet in verdiept en heb dus geen idee waartoe betaalde spyware killers in staat zijn…… :-?
 • Je zou je dochter in ieder geval Hitmanpro kunnen laten instaleren, dat is een combi van een 4tal antispywareprogsels met Stinger.
  Eenmaal geinstaleerd doet hitmanpro al heel veel zelf
  Is dat wat je zoekt??
  www.hitmanpro.nl

  EN GRATIS :P
 • Inderdaad, daar zitten de meeste effectieve progsels in. Al betwijfel ik het of hun het weg zouden krijgen. Best lijkt me de optie die ik al aangaf, hijackthis met feedback van Lion door de telefoon.
 • Is wel zo , maar als Hitman al de eerste schoonmaak gehouden heeft, hoeft Lion minder tijd in de telefonische ondersteuning te steken en jullie minder tijd om ALLE zooi op te ruimen, omdat dat al gedeeltelijk gedaan is, Toch??
  Als ik hier af en toe al die zooi voorbij zie komen , ik snap niet waar julllie de knowhow vandaan halen, ALLE bewondering daarvoor

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.