Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Avast

Anoniem
KAVD
4 antwoorden
  • Na het installeren van Avast antivirus was mijn systeem niet meer vooruit te branden. Niet zomaar een beetje trager, maar zelfs het verwijderen van een simpel MP3'tje duurde letterlijk 2 minuten. Het systeem draaide 5 seconden, stond 20 seconden stil, draaide weer 5 seconden, stond een halve minuut stil etc.

    Twee vragen hierover: in WELKE instellingen (Windows waarschijnlijk) kan ik dit zoeken; ik had geen andere virusscanner draaiende. EN: iemand suggestie voor freeware virusscanner? Ben van AntiVir af omdat die problemen met updates geeft.
  • Avast heeft dit probleem gewoonlijk niet - het lijkt of er nog een concurrerend programma bezig is. Dat kun je zien door eerst het tabblad Processen van Taakbeheer te openen (en zet de bijwerksnelheid van Taakbeheer op Laag, via het menu: Beeld—Bijwerksnelheid), en daarna een mp3-bestand te verwijderen. Welke processen bemoeien zich daarmee?
  • Dank voor je heldere aanwijzingen. Ik denk even na of ik Avast weer installeer. Het kost me, met alle gedonder, al gauw 1 1/2 uur om ook maar iets met Avast erop te proberen en de boel weer te deinstalleren. In die tijd loop ik een halve marathon. Ik ben een beetje huiverig geworden voor experimenten.
  • Ik heb geen aandelen in die firma, maar adviseer toch de aanschaf van Norton Ghost. Daarmee kun je in korte tijd een image maken van je C-schijf voordat je zoiets ingrijpends doet als de installatie van een virusscanner of firewall. Bevalt het niet, dan kun je zó terug naar de oude situatie.
    In dat geval is het wel raadzaam om alle instellingen (en vooral: Mijn documenten en alle postmappen/adresboeken) naar een andere partitie te verhuizen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.