Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Microsoft komt met eigen Anti-Spyware

Anoniem
M@rc
11 antwoorden
 • http://www.microsoft.com/athome/security/spyware/software/default.mspx

  ik heb het zelf nog niet getest.. komt omdat het alleen voor win 2000 en XP is.. en die laptop waar xp op staat vaag doet.. :-?

  even leuk om te weten.. :wink:

  Minimum system requirements for Windows AntiSpyware (Beta):
  • Microsoft Internet Explorer 6.0 or higher
  • A 300 MHz or faster processor with at least 64 MB of RAM
  • Microsoft Windows 2000, Windows XP, or Windows Server™ 2003
  • At least 10 MB of available free space on your hard disk
  • Internet access with at least a 28.8 Kbps connection to use SpyNet™
 • Je moet wel IE 6.0 gebruiken, ben benieuwd of ik m thuis met FF op kan halen en of ie met dat prog samenwerkt…..
 • Ik heb 'm net met FF opgehaald en geinstalleerd.
  't Tooltje vond toch nog 12 bestandjes, waarvan ik er 8 heb verwijdert.
  Ondanks Hitman Pro en RegCleaner
 • microsoft en beta gaat niet samen, gebruik liever adaware en spybot.
  heb er slechte dingen over gelezen dat ie ook dingen verwijderd wat geen spyware is.
 • Je kunt zelf beslissen wat je verwijdert en wat je wilt laten staan , gebruik al diverse progjes, maar dit leek me wel een goede aanvulling.
 • da's waar, maar er gaan geruchten dat je er later voor moet betalen dus gaat microsoft er ook nog geld aan verdienen aan spyware… terwijl microsoft zegt juist stappen te willen ondernemen :roll:
  Kromme wereld..
 • Ik gebruik zelf al enkele maanden Giant Antispyware (extra naast Adaware en Spybot S&D), prima programma. Echter overgenomen door Microsoft en ziedaar: de 1e beta is uit. Exact dezelfde lay-out/interfacer, alleen de naam is gewijzigd. Overigens de site van Giant is http://www.giantcompany.com/default.htm en inmiddels ook door Microsoft overgenomen.

  Pas wel op met dit programma. Niet alles wat gevonden wordt is ook daadwerkelijk Spyware/Adware!!! Gooi je teveeel weg, werken bepaalde zaken in Windows niet meer en tevens andere programma's!
 • Wat ik heb gezien aan wat standaard blijft staan en wat niet is gewoon netjes - als je mindless op OK klikt gaat het goed, als je de beschrijvingen leest en daaruit je keuzes maakt gaat het goed… niet alles wordt standaard weggegooid :)

  [quote:3eb4dccc9a]da's waar, maar er gaan geruchten dat je er later voor moet betalen dus gaat microsoft er ook nog geld aan verdienen aan spyware… terwijl microsoft zegt juist stappen te willen ondernemen[/quote:3eb4dccc9a]
  Geruchten zijn geruchten, en Giant Antispyware kostte ook geld, _dus_?


  en taco78: probeer liever zelf in plaats van andere mensen na te praten…

  Edit: nog even een quote om dat te ondersteunen aangezien taco78 het niet snapt (zie post hieronder)
  [quote:3eb4dccc9a]heb er slechte dingen over gelezen dat ie ook dingen verwijderd wat geen spyware is.[/quote:3eb4dccc9a]
 • [quote:cda9e6c346]en taco78: probeer liever zelf in plaats van andere mensen na te praten…[/quote:cda9e6c346]


  Ik praat niemand na.
 • Microsoft anti spyware:

  Maakt fouten die door andere programma's reeds lang zijn aangepast: backweb is een programma dat door Logitech gebruikt wordt voor Webcams, dus zeker géén spyware, is enorm traag, onoverzichtelijk, ongebruiksvriendelijk; een PC moordwapen :lol: in de handen van onbevoegden.
  :wink:
 • Al een tijdje geleden dit progje onder de naam Giant Antispyware aangeschaft, na een trial-periode die me heel goed beviel. Nooit spijt van gehad, maar veel andere mensen hebben een totaal andere ervaring. In mijn naaste omgeving zorgde het voor veel vertraging, vage conflicten, crashes enz. Op de ene pc liep dit progje prima, op de andere was het een ramp, waarom is me nooit duidelijk geworden. Ik wacht dan ook angstvallig af hoe het zich ontwikkeld onder de hoede van Microsoft.

  Op het forum van Spyware Warrior zijn mensen wel serieus bezig geweest met dit progje, bijvoorbeeld in deze discussie, of in deze, van Broadband. En mocht iemand nog belangstelling hebben, hier vind je een test van Giant….misschien leuk als feedback nu het van Microsoft is :wink: .

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.